Про списання та реструктуризацію податкової заборгованості платників податків за станом на 31 березня 1997 року (05.06.97), Детальна інформація

Про списання та реструктуризацію податкової заборгованості платників податків за станом на 31 березня 1997 року (05.06.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.4
Скачувань: 671
Стаття 3. Реструктуризація податкової заборгованості

1. Платники податків, які мають податкову заборгованість, що виникла в період з 1 липня 1994 року до 31 березня 1997 року включно, мають право на реструктуризацію такої податкової заборгованості на умовах, передбачених цим Законом.

2. Суми податкової заборгованості, що виникли в період з 1 липня 1994 року до 31 березня 1997 року включно, без урахування нарахованих відповідно до законодавства України сум пені, штрафних і фінансових санкцій, підлягають реструктуризації шляхом розстрочення їх сплати строком на 120 місяців, зі сплатою рівними частками до 15 числа кожного місяця.

3. Сплата реструктурованої податкової заборгованості починається з 1 січня 1998 року.

4. Реструктурована податкова заборгованість не підлягає індексації, на неї не можуть нараховуватися проценти за податковим кредитом, а також пеня, застосовуватися штрафні та фінансові санкції, передбачені законодавством України.

5. Строки позовної давності, визначені цивільним законодавством України, не поширюються на вимоги, що випливають зі сплати реструктурованої податкової заборгованості.

6. У разі наявності взаємної заборгованості платника податку і відповідних бюджетів провадиться взаємозалік такої заборгованості у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Взаємозалік цієї заборгованості провадиться у двомісячний строк з дня набрання чинності цим Законом.

Реструктуризації на умовах, визначених цією статтею, підлягає податкова заборгованість платників податку, яка залишилася після проведення такого взаємозаліку.

Стаття 4. Порядок прийняття рішення щодо реструктуризації

податкової заборгованості

1. Платники податку в тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом приймають рішення щодо реструктуризації податкової заборгованості, зазначеної у статті 3 цього Закону, та в тижневий строк з дня прийняття цього рішення письмово повідомляють про це в податковий орган, де обліковуються.

2. Податковий орган, де обліковується платник податку, зобов'язаний зареєструвати у двотижневий строк з дня отримання повідомлення платника податку щодо прийняття рішення про реструктуризацію податкової заборгованості та відкрити облікову картку реструктурованої податкової заборгованості.

Таке повідомлення платника податку повинно мати:

повну назву платника податку, його юридичну адресу та податковий номер (статистичний код);

банківський рахунок (рахунки) платника податку;

баланси фінансово-господарської діяльності платника податку за періоди, за результатами яких здійснюється реструктуризація податкової заборгованості;

розрахунок податкової заборгованості, що підлягає реструктуризації, та графік її погашення.

Зазначене повідомлення має бути підписано керівником та головним бухгалтером платника податку або посадовими особами, які їх заміщують та мають право підпису фінансово-господарських документів.

Якщо зазначене повідомлення має помилки в розрахунках або описки, відповідний податковий орган зобов'язаний самостійно виправити ці помилки і описки та у двотижневий строк з дня його отримання повідомити про такі виправлення та про реєстрацію повідомлення платника податку.

У разі виникнення спірних питань щодо права платника податку на списання та реструктуризацію податкової заборгованості, розрахунків такої заборгованості або якщо платник податку не згоден з виправленнями податковим органом помилок і описок у повідомленні щодо прийняття рішення про реструктуризацію податкової заборгованості, такі спори вирішуються у порядку, передбаченому Законом України "Про державну податкову службу в Україні" ( 509-12 ).

Стаття 5. Відповідальність за несплату реструктурованої

податкової заборгованості



\x0161

B*

F

\x00BA

f

i

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes