Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами" (11.09.97), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами" (11.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.2
Скачувань: 984
Рішення про видачу спеціального дозволу (ліцензії) або відмову в його видачі приймається уповноваженим органом після перевірки підприємства, але не пізніше 30 днів з дня одержання зазначених у цьому Законі документів. У рішенні про відмову у видачі спеціального дозволу (ліцензії) повинна бути вказана підстава для відмови".

3. Статтю 7 викласти в такій редакції:

"Стаття 7. Виробництво спирту етилового, коньячного і

плодового, алкогольних напоїв та тютюнових

виробів на давальницьких умовах

Виробництво спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв на давальницьких умовах забороняється.

Переробка спирту етилового, коньячного і плодового, виноматеріалів на давальницьких умовах на алкогольні напої та їх взаємний натуральний обмін забороняються.

Виробництво тютюнових виробів з давальницької сировини дозволяється тільки на українських підприємствах, які мають спеціальні дозволи (ліцензії) на виробництво тютюнових виробів, і здійснюється відповідно до чинного законодавства. Забороняється вивезення за межі митної території України давальницької сировини для виробництва тютюнових виробів.

Переробка на давальницьких умовах винограду, плодів, ягід на виноматеріали дозволяється і здійснюється відповідно до чинного законодавства".

4. Статтю 11 викласти в такій редакції:

"Стаття 11. Маркування виробленої продукції

1. Маркування горілки та лікеро-горілчаних виробів здійснюється таким чином:

на лицьовій стороні етикетки кожної пляшки горілки та лікеро-горілчаних виробів, які реалізуються через торговельну мережу, в доступній для споживача формі згідно з чинним законодавством про мови вказується:

загальна та власна назви виробу;

найменування виробника;

знак для товарів і послуг;

географічна назва місця виготовлення виробу, якщо найменування виробника не відображає місця розташування підприємства;

вміст спирту (% об.);

місткість посуду;

штриховий код;

вміст цукру (якщо це регламентується нормативними документами);

позначення нормативного документа (для продукції вітчизняного виробництва).

На лицьовій або зворотній стороні етикетки повинні бути зазначені дата виготовлення виробу, код підприємства та номер ліцензії на виробництво.

Розлив горілки та лікеро-горілчаних виробів здійснюється виключно у передбачену діючими стандартами скляну тару, бляшанки із харчового алюмінію, а також у сувенірні пляшки та художньо оформлений посуд із скла чи глазурованої кераміки.

2. Маркування виноробної продукції здійснюється таким чином:

на лицьовій стороні етикетки кожної пляшки виноробної продукції, яка реалізується через торговельну мережу, в доступній для споживача формі згідно з чинним законодавством про мови вказується:

назва держави;

найменування підприємства та його місцезнаходження;

знак для товарів і послуг;

назва продукції;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes