Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами" (11.09.97), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами" (11.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.2
Скачувань: 984
Спеціальні дозволи (ліцензії) на право імпорту, експорту алкогольних напоїв та тютюнових виробів видаються терміном на 5 років Міністерством зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України, а плата за них справляється щорічно і зараховується до Державного бюджету України.

Спеціальні дозволи (ліцензії) на право оптової торгівлі видаються терміном на 5 років органами Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, а плата за них справляється щорічно і зараховується до бюджету Автономної Республіки Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських бюджетів.

Суб'єкти підприємницької діяльності, які отримали спеціальні дозволи (ліцензії) на виробництво алкогольних напоїв або тютюнових виробів, здійснюють поставку цієї продукції підприємствам оптової і роздрібної торгівлі та іншим українським споживачам без ліцензій на оптову торгівлю лише в межах обсягів власного виробництва.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами може здійснюватися суб'єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, у тому числі її виробниками, за наявності у них спеціальних дозволів (ліцензій).

Кількість спеціальних дозволів (ліцензій) на роздрібну торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами не обмежується. Щорічна платна за спеціальні дозволи (ліцензії) на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на кожне місце торгівлі становить 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі - 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в селищах міського типу і сільській місцевості - відповідно 20 і 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на кожне місце торгівлі (для споживчої кооперації - на юридичну особу) з визначенням у спеціальних дозволах (ліцензіях) місць торгівлі.

Плата за спеціальні дозволи (ліцензії) на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевого бюджету за місцем торгівлі суб'єкта підприємницької діяльності, а в сільській місцевості - 50 відсотків до районного бюджету за місцем реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності, а 50 відсотків - до відповідного місцевого бюджету за місцем торгівлі суб'єкта підприємницької діяльності.

Спеціальні дозволи (ліцензії) на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами видаються органами Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України у районах, містах, районах у містах Києві та Севастополі за місцем торгівлі суб'єкта підприємницької діяльності терміном на один рік і підлягають обов'язковій реєстрації в державній податковій інспекції, а в сільській місцевості - і в органах місцевого самоврядування за місцем торгівлі суб'єкта підприємницької діяльності.

Спеціальні дозволи (ліцензії) на право торгівлі в ресторанах поїздів видаються органами Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України у містах, районах у містах Києві та Севастополі за місцем формування поїзда.

Порядок оформлення і видачі спеціальних дозволів (ліцензій) визначається Кабінетом Міністрів України.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами з рук та в не пристосованих для цього приміщеннях, на території дошкільних, навчальних і лікувальних закладів та прилеглих територіях, у місцях проведення спортивних змагань, гуртожитках та прилеглих територіях і в інших місцях, визначених сільськими, селищними, міськими радами, забороняється".

II. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

( Абзац другий розділу II виключено на підставі Закону N 122/98-ВР від 12.02.98 ) Тимчасово, до 1 січня 2000 року, звільнити українських виробників шампанського і коньяку від плати за спеціальні дозволи (ліцензії) на право імпорту шампанських і коньячних виноматеріалів. Порядок ввезення і обсяги цієї продукції визначає Кабінет Міністрів України.

( Абзац третій розділу II виключено на підставі Закону N 122/98-ВР від 12.02.98 ) Надати виробникам алкогольних та тютюнових виробів можливість використати існуючі етикеточні та пакувальні матеріали і встановити термін для приведення етикеток та пакувальних матеріалів у відповідність з вимогами статті 11 цього Закону до 1 січня 1999 року.

( Абзац четвертий розділу II виключено на підставі Закону N 122/98-ВР від 12.02.98 ) Положення статті 11 щодо нанесення на пачку тютюнових виробів позначення стосовно вмісту смоли і нікотину ввести в дію з 1 січня 1999 року.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 11 вересня 1997 року

N 526/97-ВР

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes