Про запровадження в порядку експерименту єдиного (фіксованого) податку для сільськогосподарських товаровиробників (15.01.98), Детальна інформація

Про запровадження в порядку експерименту єдиного (фіксованого) податку для сільськогосподарських товаровиробників (15.01.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.3
Скачувань: 739
до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення - 15 відсотків;

на обов'язкове соціальне страхування - 6 відсотків;

на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування України - 7 відсотків;

25 відсотків зараховується до місцевого бюджету;

в Ужгородському районі Закарпатської області:

80 відсотків зараховується до Державного бюджету України і державних цільових фондів у співвідношенні:

до Державного бюджету України - 3 відсотки;

на обов'язкове державне пенсійне страхування - 48 відсотків;

до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення - 20 відсотків;

на обов'язкове соціальне страхування - 6 відсотків;

на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування України - 3 відсотки;

20 відсотків зараховується до місцевого бюджету.

На час експерименту зберігається порядок відносин (дотації), які склалися у 1997 році між обласним і районним бюджетами.

Стаття 7. Порядок обліку та контролю

Податкові органи у районах запровадження експерименту здійснюють облік нарахування і сплати (поставок) єдиного податку та облік перерахованих заготівельними і переробними підприємствами і організаціями коштів, одержаних від реалізації сільськогосподарської продукції, поставленої в рахунок єдиного податку, за формою і в порядку, затвердженими центральним податковим органом України.

Платники податку в разі здійснення поставок продукції в рахунок єдиного податку щодекади подають до податкового органу у районі запровадження експерименту відомості про обсяг відвантаженої сільськогосподарської продукції за встановленою формою.

Заготівельні та переробні підприємства і організації у районі запровадження експерименту щодекади подають до податкового органу відомості про обсяг реалізованої сільськогосподарської продукції і перераховані кошти за встановленою податковим органом формою.

Контроль за своєчасним і повним надходженням коштів від заготівельних і переробних підприємств і організацій та безспірним їх стягненням, у разі несвоєчасного перерахування, здійснюється податковим органом відповідно до законодавства.

У разі невиконання платниками податку зобов'язань щодо сплати єдиного податку податкові органи у районі запровадження експерименту вживають заходів для його примусового стягнення.

Стаття 8. Відповідальність за сплату єдиного податку

За несвоєчасну поставку продукції в рахунок єдиного податку (затримку) платники податку сплачують пеню у розмірі 0,3 відсотка недопоставленого обсягу сільськогосподарської продукції за кожний день прострочення.

За несвоєчасне перерахування заготівельними та переробними підприємствами і організаціями коштів на рахунок відповідного відділення Державного казначейства України, на території якого запроваджується експеримент, ці підприємства та організації сплачують пеню у розмірі 120 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на день виникнення заборгованості, за кожний день прострочення до повного її повернення.

На посадових осіб, винних у несвоєчасному поданні розрахунків і звітів до податкових органів у районах запровадження експерименту, накладається штраф від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а якщо таке порушення допущено вдруге протягом року з дня скоєння першого - від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 9. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування і діє по 31 грудня 2000 року.

2. Доповнити розділ II Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про систему оподаткування" ( 77/97-ВР ) (Відомості Верховної Ради України, 1997 р., N 16, ст.119, N 29, ст.190) після пункту 3 новим пунктом 4 такого змісту:

"4. На період з 1 січня 1998 року по 31 грудня 2000 року для сільськогосподарських товаровиробників - учасників експерименту по запровадженню єдиного податку на території Глобинського району Полтавської області, Старобешівського району Донецької області та Ужгородського району Закарпатської області встановлюється загальнодержавний єдиний (фіксований) податок".

У зв'язку з цим пункт 4 вважати пунктом 5.

3. Кабінету Міністрів України на період проведення експерименту:

підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо внесення змін до бюджетної класифікації;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes