Про оренду землі (06.10.98), Детальна інформація

Про оренду землі (06.10.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.3
Скачувань: 891
6. У разі зміни цільового призначення земельної ділянки надання її в оренду здійснюється за проектом відведення в порядку, визначеному Земельним кодексом України. Проект відведення земельної ділянки є невід'ємним додатком до договору оренди.

7. Умови, строки, а також плата за розроблення проекту відведення земельної ділянки, що перебуває у власності громадян та юридичних осіб, визначаються за згодою сторін.

8. У разі надходження двох або більше клопотань (заяв) на оренду однієї й тієї ж земельної ділянки, що є у державній або комунальній власності, відповідні орендодавці проводять земельний аукціон (конкурс) щодо набуття права оренди земельної ділянки, якщо законом не встановлено інший спеціальний порядок. Порядок набуття права оренди земельної ділянки на конкурентних засадах визначається орендодавцями з дотриманням вимог законодавства про добросовісну конкуренцію.



z

B*

`

ae



"





ae

ae

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x22363\x1C00 Стаття 16. Чинність договору оренди землі

1. Договір оренди земельної ділянки набирає чинності після досягнення домовленості з усіх істотних умов, підписання його сторонами і державної реєстрації.

2. У разі надання земельної ділянки в оренду в порядку відведення договір оренди підписується після перенесення її меж у натуру (на місцевість).

Стаття 17. Термін договору оренди землі

Термін договору оренди земельної ділянки (у тому числі й до настання певної умови) визначається за погодженням сторін, але не більш як на п'ятдесят років.

Стаття 18. Державна реєстрація договору оренди землі

1. Укладений договір оренди земельної ділянки підлягає державній реєстрації.

2. Факт державної реєстрації засвідчується печаткою реєструючого органу з підписом уповноваженої на це особи та зазначенням дати реєстрації на всіх примірниках договору. Один зареєстрований примірник договору зберігається в органі, який здійснив його реєстрацію.

3. Порядок та органи, що здійснюють державну реєстрацію, визначаються Кабінетом Міністрів України.

Розділ III. ОРЕНДНА ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ

Стаття 19. Орендна плата за землю

1. Орендна плата за земельну ділянку - це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою.

2. Розмір, форма і строки внесення орендної плати встановлюються за угодою сторін у договорі оренди.

3. Внесення орендної плати на майбутній період оренди допускається на термін, не більший одного року.

4. У разі визнання договору оренди земельної ділянки недійсним одержана орендодавцем орендна плата за фактичний строк оренди землі не повертається.

( Дію частини п'ятої статті 19 зупинено на 2002 рік в частині централізації орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у державній або комунальній власності, на спеціальних бюджетних рахунках, а також щодо її розподілення та використання згідно із Законом N 2905-III ( 2905-14 ) від 20.12.2001 ) ( Дію частини п'ятої статті 19 зупинено на 2001 рік в частині централізації орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у державній або комунальній власності, на спеціальних бюджетних рахунках, а також щодо її розподілення та використання згідно із Законом N 2120-III ( 2120-14 ) від 07.12.2000 ) ( Дію частини п'ятої статті 19 зупинено на 2000 рік в частині централізації орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у державній або комунальній власності, на спеціальних бюджетних рахунках, а також щодо її розподілення та використання на підставі Закону N 1458-III ( 1458-14 ) від 17.02.2000 ) 5. Орендна плата за земельні ділянки, які перебувають у державній або комунальній власності, централізується на спеціальних бюджетних рахунках, розподіляється і використовується відповідно до Закону України "Про плату за землю" ( 2535-12 ) і не може бути меншою за розмір земельного податку, що встановлюється зазначеним Законом.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes