Про оренду землі (06.10.98), Детальна інформація

Про оренду землі (06.10.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.3
Скачувань: 890
3. Приступати до використання земельної ділянки орендар має право після державної реєстрації договору оренди.

4. Орендар зобов'язаний виконувати встановлені щодо об'єкта оренди зобов'язання, додержувати вимог, встановлених статтею 22 цього Закону, та виконувати обов'язки відповідно до умов договору оренди і Земельного кодексу України ( 561-12 ).

5. Орендар зобов'язаний додержувати режиму використання земель природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення.

Стаття 24. Захист прав орендаря та орендодавця на орендовану

земельну ділянку

1. Орендареві забезпечується захист його права на орендовану земельну ділянку нарівні із захистом права власності на земельну ділянку, передбаченим законами України.

2. Орендар має право витребувати орендовану земельну ділянку з будь-якого незаконного володіння та користування, усунення перешкод у користуванні нею, відшкодування збитків, заподіяних земельній ділянці громадянами та юридичними особами, включаючи орендодавця.

3. Захист прав орендодавця здійснюється відповідно до Закону України "Про власність" ( 697-12 ).

Розділ V. ЗМІНА, ПРИПИНЕННЯ, РОЗІРВАННЯ

І ПОНОВЛЕННЯ ДОГОВОРУ ОРЕНДИ ЗЕМЛІ

Стаття 25. Зміна умов договору оренди землі

1. Зміна умов договору оренди земельної ділянки можлива за взаємною згодою сторін.

2. У разі недосягнення згоди щодо зміни умов договору оренди спір вирішується у судовому порядку.

Стаття 26. Припинення договору оренди землі

Договір оренди земельної ділянки припиняється у разі:

1) закінчення терміну, на який було укладено договір;

2) розірвання договору оренди згідно зі статтею 28 цього Закону;

3) одержання орендарем земельної ділянки у власність у порядку, передбаченому Земельним кодексом України;

4) примусового викупу (вилучення) земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності у порядку, встановленому законами України;

5) смерті громадянина-орендаря, засудження його до позбавлення волі та відмови осіб, зазначених у статті 8 цього Закону, від виконання укладеного договору оренди земельної ділянки;

6) ліквідації юридичної особи - орендаря.

Стаття 27. Поновлення договору оренди землі

Після закінчення строку, на який було укладено договір, орендар, який належно виконував обов'язки відповідно до умов договору, має за інших рівних умов переважне право на поновлення договору. У разі продовження договору оренди на новий строк його умови можуть бути змінені за згодою сторін.

Стаття 28. Розірвання договору оренди землі

1. Договір оренди земельної ділянки може бути розірвано за взаємною згодою сторін.

2. На вимогу однієї із сторін договір оренди може бути достроково розірваний за рішенням суду у разі невиконання сторонами їх обов'язків, передбачених статтями 22, 23 цього Закону та договором, у разі випадкового знищення чи пошкодження об'єкта оренди, яке суттєво перешкоджає передбаченому договором використанню земельної ділянки, а також на підставах, визначених Земельним кодексом України ( 561-12 ) та іншими законами України.

3. Перехід права власності на орендовану земельну ділянку до іншої особи, а також реорганізація юридичної особи - орендаря не є підставою для зміни умов або розірвання договору оренди, якщо інше не передбачено договором оренди земельної ділянки.

Стаття 29. Наслідки припинення або розірвання договору

оренди землі

1. У разі припинення або розірвання договору оренди земельної ділянки орендар зобов'язаний повернути орендодавцеві земельну ділянку на умовах, визначених договором оренди. Орендар не має права утримувати земельну ділянку для забезпечення своїх вимог до орендодавця.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes