Про внесення змін до Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" (13.12.2001), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" (13.12.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.2
Скачувань: 813
F

H

R

T



\x00B8

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x2B07H\x1C00пинення або скасування заходів, пов'язаних з вивільненням працівників, які є обов'язковими для розгляду".

16. Статтю 24 викласти у такій редакції:

"Стаття 24. Права профспілок, їх об'єднань у галузі

соціального страхування

Профспілки, їх об'єднання беруть участь в управлінні державним соціальним страхуванням як представники застрахованих осіб".

17. Частину першу статті 25 після слів "комісій з приватизації" доповнити словами "представляють інтереси працівників підприємства-боржника в комітеті кредиторів у ході процедури банкрутства".

18. У другому реченні частини першої статті 28 слова "у десятиденний термін" замінити словами "не пізніше п'ятиденного терміну".

19. Частину другу статті 32 виключити.

20. Статтю 33 доповнити частиною другою такого змісту:

"Вимога профспілкових органів про розірвання трудового договору (контракту) є обов'язковою для розгляду і виконання. У разі незгоди з нею керівник, стосовно якого прийнято рішення, або орган чи особа, від яких залежить звільнення керівника, можуть у двотижневий строк оскаржити рішення профспілкового органу до місцевого суду. У цьому разі виконання вимоги про розірвання трудового договору зупиняється до винесення судом рішення".

21. У статті 34:

частину четверту викласти у такій редакції:

"Фінансовий контроль за коштами профспілок та їх об'єднань органами державної влади та органами місцевого самоврядування не здійснюється. Контроль за їх надходженням та витрачанням здійснюють контрольно-ревізійні органи, обрані відповідно до статутів (положень) профспілок, їх об'єднань";

частину п'яту виключити;

у частині сьомій слово "керівні" замінити словом "виборні".

22. У статті 35 після слова "шляхом" доповнити словами "надання безоплатних послуг, робіт".

23. Назву розділу III та статтю 37 викласти у такій редакції:

"Розділ III

ПЕРВИННІ ПРОФСПІЛКОВІ ОРГАНІЗАЦІЇ

НА ПІДПРИЄМСТВАХ, В УСТАНОВАХ, ОРГАНІЗАЦІЯХ

Стаття 37. Первинні профспілкові організації на

підприємствах, в установах, організаціях

Профспілкові організації на підприємствах, в установах, організаціях та їх структурних підрозділах представляють інтереси своїх членів і захищають їх трудові, соціально-економічні права та інтереси. Свої повноваження первинні профспілкові організації здійснюють через утворені відповідно до статуту (положення) виборні органи, а в організаціях, де виборні органи не створюються, - через профспілкового представника, уповноваженого згідно із статутом на представництво інтересів членів профспілки, який діє в межах прав, наданих цим Законом та статутом профспілки.

Якщо на підприємстві, в установі або організації діє кілька первинних профспілкових організацій, представництво колективних інтересів працівників підприємства, установи або організації щодо укладання колективного договору здійснюється об'єднаним представницьким органом, який утворюється цими первинними профспілковими організаціями, за ініціативою будь-якої з них. У цьому випадку кожна профспілкова організація має визначитися щодо своїх конкретних зобов'язань за колективним договором та відповідальності за їх невиконання. Представницький орган утворюється на засадах пропорційного представництва. Первинна профспілкова організація, що відмовилася від участі в представницькому органі, позбавляється права представляти інтереси найманих працівників при підписанні колективного договору".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes