Про внесення змін до Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" (13.12.2001), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" (13.12.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.2
Скачувань: 808
"На час профспілкового навчання працівникам, обраним до складу виборних профспілкових органів підприємства, установи, організації, надається додаткова відпустка тривалістю до 6 календарних днів із збереженням середньої заробітної плати за рахунок роботодавця".

У зв'язку з цим частину сьому вважати частиною восьмою.

27. У статті 42:

у частині другій після слів "для роботи" доповнити словами "виборного профспілкового органу";

частину третю викласти у такій редакції:

"За наявності письмових заяв працівників, які є членами профспілки, роботодавець щомісячно і безоплатно утримує із заробітної плати та перераховує на рахунок профспілки членські профспілкові внески працівників відповідно до укладеного колективного договору чи окремої угоди в терміни, визначені цим договором. Роботодавець не має права затримувати перерахування зазначених коштів";

частину четверту після слів "з невиконанням" доповнити словом "роботодавцем".

28. Статтю 44 викласти у такій редакції:

"Стаття 44. Відрахування коштів підприємствами, установами,

організаціями первинним профспілковим

організаціям на культурно-масову, фізкультурну

і оздоровчу роботу

Роботодавці зобов'язані відраховувати кошти первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірах, передбачених колективним договором та угодами, але не менше ніж 0,3 відсотка фонду оплати праці з віднесенням цих сум на валові витрати, а у бюджетній сфері - за рахунок виділення додаткових бюджетних асигнувань".

29. У статті 45:

друге речення виключити;

доповнити статтю частиною другою такого змісту:

"У разі затримки виплати заробітної плати роботодавець зобов'язаний на вимогу виборних профспілкових органів дати дозвіл на отримання в банківських установах інформації про наявність коштів на рахунках підприємства, установи, організації або отримати таку інформацію в банківських установах і надати її профспілковому органу. У разі відмови роботодавця надати таку інформацію або дозвіл на отримання інформації його дії або бездіяльність можуть бути оскаржені до місцевого суду".

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України в тримісячний термін з дня опублікування цього Закону підготувати і подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо приведення законів України у відповідність з цим Законом та забезпечити прийняття актів, необхідних для реалізації цього Закону.

3. Профспілки, їх організації (організаційні ланки), об'єднання профспілок, які зареєстровані до набрання чинності цим Законом, перереєстрації не потребують.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 13 грудня 2001 року

N 2886-III

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes