Про випуск казначейських зобов'язань (10.01.2002), Детальна інформація

Про випуск казначейських зобов'язань (10.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.6
Скачувань: 1058
1. Казначейські зобов'язання України випускаються у документарній формі на пред'явника та розміщуються виключно на добровільних засадах серед населення.

2. Номінальна вартість казначейських зобов'язань становить 50 гривень, термін їх обігу - 24 місяці з дня випуску.

3. Казначейські зобов'язання випускаються вісьмома серіями A, B, C, D, E, F, G, H. Обсяг випуску кожної серії становить 50 млн. гривень за номіналом. Казначейські зобов'язання кожної наступної серії розміщуються лише після продажу попередньої.

4. Форма бланків та терміни випуску казначейських зобов'язань за окремими серіями встановлюються Мінфіном.

5. Казначейські зобов'язання мають 8 купонів. Виплата виграшу за купонами здійснюється кожні три місяці (далі - купонний період) після дати випуску, зазначеної на казначейському зобов'язанні. Розмір виграшу за кожним купоном становить 2 гривні.

6. Казначейські зобов'язання за бажанням фізичної особи можуть бути придбані за гроші в готівковій або безготівковій формі. Погашення та(або) виплата виграшу здійснюються за бажанням власника за гроші в готівковій або безготівковій формі шляхом зарахування їх на рахунок, зазначений пред'явником казначейського зобов'язання. Придбання, виплата виграшу та погашення казначейських зобов'язань здійснюються виключно у гривнях.

7. Погашення казначейських зобов'язань та(або) виплата виграшу за ними здійснюються починаючи з другого дня, що настає після закінчення терміну обігу казначейських зобов'язань та(або) купонного періоду.

Під час погашення казначейських зобов'язань пред'явникам казначейських зобов'язань виплачується номінальна вартість казначейських зобов'язань та виграш за останнім купоном.

8. Казначейські зобов'язання не можуть бути погашені раніше від дати, зазначеної на казначейському зобов'язанні.

Купони, відокремлені від казначейських зобов'язань, не дають права на отримання виграшу.

9. Доставка, інкасація, обслуговування обігу, погашення та знищення казначейських зобов'язань здійснюються на договірних засадах лише установами Ощадбанку.

B*

n

p

\x0160

\x0152

E

I

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x491Ce\x1C00енерального агента з розміщення казначейських зобов'язань Ощадбанк має право залучати до їх розміщення інших торговців цінними паперами, уклавши з ними відповідні угоди.

10. Виплати виграшу та погашення казначейських зобов'язань здійснюються Ощадбанком лише за рахунок коштів, що надходять від Державного казначейства.

11. Виплати виграшу та погашення казначейських зобов'язань припиняються через один календарний рік після дати погашення, зазначеної на казначейському зобов'язанні.

12. Забороняється розповсюджувати пошкоджені бланки казначейських зобов'язань, а також такі, що мають будь-які дефекти (в тому числі допущені під час їх виготовлення).

13. Виплати виграшу та погашення казначейських зобов'язань здійснюються, якщо справжність казначейських зобов'язань не викликає сумнівів, на них відсутні сліди підробки та збереглося більше ніж три четвертих розміру казначейського зобов'язання і зображення його серії та номера.

Загальна зношеність, зношеність за лінією згинання, забрудненість, надірваність та інші пошкодження, що не впливають на встановлення справжності, не можуть бути причиною непогашення або невиплати виграшу за казначейським зобов'язанням.

У разі виникнення сумнівів щодо справжності казначейське зобов'язання вилучається і надсилається на експертизу до Держзнаку Мінфіну.

14. Втрачені або знищені власником казначейські зобов'язання не поновлюються.

15. Ощадбанк отримує бланки казначейських зобов'язань від Банкнотно-монетного двору Національного банку в обсягах, установлених угодою з Мінфіном.

Доставка бланків казначейських зобов'язань до установ Ощадбанку здійснюється власними силами Ощадбанку. Ощадбанк забезпечує контроль за своєчасним і повним обліком отриманих бланків казначейських зобов'язань.

16. Бланки казначейських зобов'язань обліковуються Ощадбанком у порядку, встановленому нормативними актами Національного банку.

17. Казначейські зобов'язання розміщуються виключно за продажною вартістю, порядок визначення якої встановлюється Мінфіном виходячи з часу їх придбання.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes