Про затвердження Тимчасового порядку переміщення товарів та інших предметів через територію СЕЗ "Закарпаття", Детальна інформація

Про затвердження Тимчасового порядку переміщення товарів та інших предметів через територію СЕЗ "Закарпаття"
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.6
Скачувань: 1204
У графі зазначаються відомості про відправника товарів - суб'єкта господарювання СЕЗ "Закарпаття", що здійснював операції з транзитними товарами.

Графа 15 "Країна відправлення"

У графі зазначається скорочена назва країни, з якої товари були відправлені для доставки через територію СЕЗ "Закарпаття" у кінцевий пункт призначення.

Графа 18 "Транспортний засіб при відправленні"

У графі наводяться відомості про транспортний засіб, на якому здійснюється перевезення товарів з території СЕЗ "Закарпаття" у прикордонний митний орган, через який ці товари будуть вивезені з митної території України.

Графа 21 "Транспортний засіб на кордоні"

У графі наводяться відомості про транспортний засіб, на якому товари були ввезені на митну територію України.

Графа 29 "Митниця на кордоні"

У графі зазначається назва митного органу, через який товари були ввезені на митну територію України.

Графа 37 "Процедура"

У графі зазначається 6-значний код процедури переміщення товарів "80/71/84".

Графа 40 "Загальна декларація/попередній документ"

У графі проставляються номер і дата ВМД, оформленої відповідно до пункту 2.4 цього Тимчасового порядку.

3. Митне оформлення товарів, що ввозяться з-за меж митної території України та переміщуються через територію СЕЗ "Закарпаття" з метою здійснення транспортно-експедиційних операцій для подальшого ввезення на митну територію України

3.1. Дія цього розділу не поширюється на товари, на які оформлюються акцизні або попередні декларації.

3.2. При ввезенні з-за меж митної території України товарів, що переміщуються через територію СЕЗ "Закарпаття" з метою здійснення транспортно-експедиційних операцій для подальшого ввезення на митну територію України (далі - імпортні товари), прикордонний митний орган направляє такі товари до митного органу, у зоні діяльності якого розташована СЕЗ "Закарпаття", відповідно до розділу 4 Положення про порядок контролю за доставкою ( z0042-99 ). На цьому етапі митний орган, у зоні діяльності якого розташована СЕЗ "Закарпаття", виконує функції митниці призначення з повноваженнями митного оформлення попередніх повідомлень (далі - ПП).

3.3. ПП не приймаються митним органом, у зоні діяльності якого розташована СЕЗ "Закарпаття", до митного оформлення:

без подання суб'єктами підприємницької діяльності у випадках, передбачених чинним законодавством, разових (індивідуальних) ліцензій на право здійснення зовнішньоекономічної операції;

за відсутності в програмно-інформаційному комплексі Єдиної автоматизованої інформаційної системи (далі - ПІК ЄАІС) Держмитслужби України відомостей про те, що кінцевий одержувач товарів перебуває на обліку в митному органі призначення за місцем його державної реєстрації.

3.4. ПП оформлюється відповідно до Порядку заповнення ПП. У графі 8 "Одержувач" зазначаються відомості про суб'єкта господарювання СЕЗ "Закарпаття" - одержувача товарів, який здійснює транспортно-експедиційні операції з товарами.

3.5. Заповнення граф ВМД для розміщення імпортних товарів у митному режимі вільної митної зони здійснюється згідно з порядком, аналогічним викладеному в пункті 2.4 цього Тимчасового порядку, з урахуванням таких особливостей.

Особливості заповнення граф ВМД

Графа 1 "Тип декларації"

У першому підрозділі графи зазначається тип декларації "ІМ", у другому проставляється код митного режиму "71", третій підрозділ не заповнюється.

Графа 8 "Одержувач"

У графі зазначаються відомості про суб'єкта господарювання СЕЗ "Закарпаття" - одержувача товарів, який здійснює транспортно-експедиційні операції з товарами.

Графа 9 "Особа, відповідальна за фінансове врегулювання"

У графі наводяться відомості про суб'єкта господарювання України, що уклав зовнішньоекономічний договір.

Графа 37 "Процедура"

У графі зазначається 6-значний код процедури переміщення товарів "71/00/84".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes