Про затвердження Тимчасового порядку переміщення товарів та інших предметів через територію СЕЗ "Закарпаття", Детальна інформація

Про затвердження Тимчасового порядку переміщення товарів та інших предметів через територію СЕЗ "Закарпаття"
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.6
Скачувань: 1208
Графа 40 "Загальна декларація/попередній документ"

У графі проставляються номер і дата ПП.

3.6. Термін перебування імпортних товарів, що переміщуються через територію СЕЗ "Закарпаття" з метою здійснення транспортно-експедиційних операцій, у митному режимі вільної митної зони не обмежується, крім випадків перебування товарів з обмеженим терміном зберігання.

3.7. Увезення товарів на митну територію України з території СЕЗ "Закарпаття" здійснюється на підставі ВМД, за якою товар був оформлений у митному режимі випуску у вільний обіг, або ПП. На цьому етапі митний орган, у зоні діяльності якого розташована СЕЗ "Закарпаття", виконує функції митниці відправлення відповідно до розділу 4 Положення про порядок контролю за доставкою ( z0042-99 ).

При заповненні ПП у графі 40 проставляються номер і дата ВМД, за якою товар був оформлений у митному режимі вільної митної зони, у графі 33 - 10-значний код товару за Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності ( 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14 ).

При заповненні ВМД відповідно до митного режиму випуску у вільний обіг у графі 37 зазначається 6-значний код процедури переміщення товарів "40/71/84", у графі 40 проставляються номер і дата ВМД, за якою товар був оформлений у митному режимі вільної митної зони.

3.8. У разі ввезення на митну територію України з території СЕЗ "Закарпаття" товарів, зазначених у цьому розділі, оподаткування здійснюється відповідно до законодавства України, як при імпорті товарів в Україну.

4. Митне оформлення товарів, що вивозяться з митної території України на територію СЕЗ "Закарпаття" та переміщуються через територію СЕЗ "Закарпаття" з метою здійснення транспортно-експедиційних операцій для подальшого вивезення за межі митної території України

4.1. Дія цього розділу поширюється на товари, які перебувають у вільному обігу на митній території України.

4.2. У разі вивезення товарів з митної території України на територію СЕЗ "Закарпаття" з метою здійснення транспортно-експедиційних операцій з товарами з подальшим їх вивезенням за межі митної території України (далі - експортні товари) митний орган, у зоні діяльності якого розташована СЕЗ "Закарпаття", здійснює митне оформлення зазначених товарів відповідно до митного режиму вільної митної зони із заповненням ВМД.

4.3. Експортні товари перевозяться з митної території України на територію СЕЗ "Закарпаття" без застосування документа контролю за доставкою товарів та без попереднього митного оформлення в митному органі за місцем державної реєстрації відправника товарів відповідно до митного режиму експорту.

4.4. Заповнення граф ВМД для розміщення експортних товарів у митному режимі вільної митної зони здійснюється в такому порядку:

декларантом заповнюються такі графи ВМД: А, В, 1, 2, 3, 5, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 15а, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 29, 31, 32, 33, 34, 35, 37, 38, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 47, 54;

інспектором митниці заповнюються графи 7, С та D.

Особливості заповнення граф ВМД

Графа 1 "Тип декларації"

У першому підрозділі проставляється літерний код напрямку переміщення "ЕК", у другому - код митного режиму "71", третій підрозділ не заповнюється.

Графа 8 "Одержувач"

У графі зазначаються відомості про суб'єкта господарювання СЕЗ "Закарпаття" - одержувача товарів, який здійснює транспортно-експедиційні операції з товарами.

Графа 9 "Особа, відповідальна за фінансове врегулювання"

У графі наводяться відомості про особу, зазначену в графі 2.

Графа 18 "Транспортний засіб при відправленні"

У графі наводяться відомості про транспортний засіб, на якому здійснювалось перевезення товарів з митної території України на територію СЕЗ "Закарпаття".

Графа 29 "Митниця на кордоні"

У графі наводяться відомості про митний орган, через який товари будуть вивозитися за межі митної території України.

Графа 37 "Процедура"

У графі зазначається 6-значний код процедури переміщення товарів "71/00/84".

4.5. Для митного оформлення товарів у митному режимі вільної митної зони суб'єкт господарювання СЕЗ "Закарпаття" - одержувач товарів, який здійснює транспортно-експедиційні операції з товарами, подає митному органу разом з ВМД лист-погодження митного органу за місцем державної реєстрації відправника на здійснення митного оформлення товарів у митному режимі експорту митним органом, у зоні діяльності якого розташована СЕЗ "Закарпаття".

4.6. Термін перебування експортних товарів, що переміщуються через територію СЕЗ "Закарпаття" з метою здійснення транспортно-експедиційних операцій, у митному режимі вільної митної зони не обмежується, крім випадків перебування товарів з обмеженим терміном зберігання.

4.7. Вивезення товарів у митному режимі експорту з території СЕЗ "Закарпаття" за межі митної території України здійснюється на підставі ВМД, оформленої митним органом, у зоні діяльності якого розташована СЕЗ "Закарпаття". Митний орган, у зоні діяльності якого розташована СЕЗ "Закарпаття", після отримання з прикордонного митного органу підтвердження факту вивезення товарів за межі митної території України передає його митному органу за місцем державної реєстрації відправника цих товарів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes