Про затвердження Змін та доповнень до Порядку проведення органами державної податкової служби прощення (списання) і розстрочення (відстрочення) податкової заборгованості платників податків, Детальна інформація

Про затвердження Змін та доповнень до Порядку проведення органами державної податкової служби прощення (списання) і розстрочення (відстрочення) податкової заборгованості платників податків
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7
Скачувань: 639
податкової служби прощення (списання)

і розстрочення (відстрочення)

податкової заборгованості платників податків

при укладенні мирової угоди у справі про банкрутство

( z0893-00 )

1. Назву Порядку викласти в такій редакції:

"Порядок проведення органами державної податкової служби прощення (списання) і розстрочення (відстрочення) податкового боргу платників податків на підставі укладеної мирової угоди у справі про банкрутство".

2. У тексті Порядку слова "заборгованості", "податкова заборгованість" замінити словами "податковий борг"; слово "арбітражного" замінити словом "господарського".

3. Підпункт 1.2 пункту 1 викласти в такій редакції:

"1.2. Дія цього Порядку поширюється на суб'єктів підприємницької діяльності, що мають податковий борг, щодо якого господарським судом затверджено мирову угоду".

4. У пункті 3:

4.1. Підпункт 3.1 викласти в такій редакції:

B*

x

ae

*



th

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x5545F\x1C00ів, затвердженою наказом Головної державної податкової інспекції України від 12.05.1994 N 37 ( z0114-94 ) та зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 25.05.1994 за N 114/323 (у редакції наказу Державної податкової адміністрації України від 03.09.2001 N 342 ( z0887-01 ), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.10.2001 за N 887/6078)".

4.2. У підпункті 3.2 слова "передував двом повним календарним рокам" замінити на слова "передував трьом повним календарним рокам".

4.3. Підпункт 3.3 викласти в такій редакції:

"3.3. Прощенню (списанню) чи розстроченню (відстроченню) підлягають нараховані, але не сплачені на дату укладення мирової угоди у справі про банкрутство суми податкового боргу, перелічені у пункті 2 Порядку, які виникли протягом трьох останніх календарних років перед днем подання заяви про порушення справи про банкрутство до господарського суду".

4.4. Підпункт 3.6 викласти в такій редакції:

"3.6. Від дня підписання ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів до дня прийняття керівником (заступником) державного податкового органу рішення про прощення (списання) та/або розстрочення (відстрочення) податкового боргу (згідно з ухвалою господарського суду про затвердження мирової угоди) не нараховуються неустойка (штраф, пеня) та фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)".

5. Пункт 5 Порядку викласти в такій редакції:

"5. Прийняття рішення про розстрочення (відстрочення) податкової заборгованості

5.1. На підставі ухвали господарського суду про затвердження мирової угоди керівник органу державної податкової служби (або його заступник), за місцем реєстрації платника податків, зобов'язаний прийняти рішення про розстрочення (відстрочення) сум податкового боргу протягом трьох днів з дня отримання вказаної ухвали.

5.2. Рішення про розстрочення (відстрочення) сум податкового боргу реєструється підрозділом стягнення податкового боргу органу державної податкової служби в Журналі за формою згідно з додатком 2 до Порядку розстрочення та відстрочення податкових зобов'язань платників податків, який затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 18.09.2001 N 378 ( z0912-01 ), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29.10.2001 за N 912/6103, який ведеться в електронному вигляді.

5.3. Відомості про визначені до розстрочення (відстрочення) суми податкового боргу автоматично переносяться до картки особового рахунку платника податків.

Після цього паперовий витяг із журналу передається підрозділу обліку і звітності для проведення звірки повноти та правильності відображення розстрочених (відстрочених) сум у картах особового рахунку.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes