Про затвердження Положення про експертну комісію та порядок проведення акредитаційної експертизи (30.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про експертну комісію та порядок проведення акредитаційної експертизи (30.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.8
Скачувань: 779
проведення акредитаційної експертизи

Це Положення визначає основні засади формування експертних комісій та порядку проведення ними акредитаційної експертизи навчальних закладів.

1. Положення про експертну комісію

1.1. Експертна комісія - це сформована Міністерством освіти і науки України (далі - МОН) група експертів, яка проводить акредитаційну експертизу навчального закладу з метою визначення відповідності його освітньої діяльності державним вимогам.

1.2. Експерти - це провідні фахівці навчальних закладів та наукових установ незалежно від форм власності та підпорядкування, спеціалісти підприємств, установ та організацій, які мають відповідну освіту та кваліфікацію, практичний досвід роботи, володіють необхідними знаннями і навичками та виявили бажання здійснювати акредитаційну експертизу навчальних закладів.

1.3. Кандидатури для включення до складу експертів за зверненням МОН вносять навчальні заклади, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та видів діяльності; відбір кандидатів здійснює МОН в залежності від їх кваліфікації, практичного досвіду роботи кандидата, наявності вчених звань та наукових ступенів тощо, а також потреби у таких фахівцях.

1.4. Список експертів формує і затверджує МОН.

Про зарахування кандидатів до складу експертів МОН інформує навчальні заклади, підприємства, установи та організації, що подали пропозиції.

1.5. Керівники навчальних закладів, підприємств, установ та організацій, працівники яких зараховані до складу експертів, зобов'язані забезпечити участь своїх працівників у проведенні акредитаційної експертизи.

1.6. Склад експертної комісії та її керівника для проведення акредитаційної експертизи конкретного навчального закладу визначає і затверджує МОН. Керівник організовує роботу та відповідає за діяльність експертної комісії.

1.7. До складу експертної комісії не можуть входити експерти, місцем роботи яких є навчальний заклад, в якому проводиться акредитаційна експертиза.

1.8. Експерт повинен знати:

державні вимоги, на відповідність яким проводиться акредитаційна експертиза, та інші норми в галузі освіти;

правові засади створення та діяльності навчальних закладів усіх форм власності;

вимоги до організації навчального процесу;

вимоги законодавства щодо акредитації та ліцензування;

способи та методи контролю діяльності навчального закладу;

методи оцінки якості підготовки фахівців.

1.9. Експерт має право:

доступу на територію та в приміщення навчального закладу;

знайомитись з необхідною документацією щодо діяльності навчального закладу, отримувати необхідні документи;

отримувати від навчального закладу, інших установ та організацій в установленому порядку будь-яку інформацію про його діяльність, що стосується акредитації;

8

B*

d

f

h

Ue

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x38B3-\x1C00 брати участь у поточному та підсумковому контролі якості знань, проводити їх контрольні заміри;

інформувати письмово за результатами експертизи навчальний заклад щодо поліпшення організації його діяльності;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes