Про затвердження Порядку конкурсного відбору інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок кредитів комерційних банків з частковим відшкодуванням відсоткових ставок (29.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку конкурсного відбору інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок кредитів комерційних банків з частковим відшкодуванням відсоткових ставок (29.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.1
Скачувань: 749
0101 Про затвердження Порядку конкурсного відбору інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок кредитів комерційних банків з частковим відшкодуванням відсоткових ставок (29.01.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 29 січня 2002 р. N 101

Київ

Про затвердження Порядку конкурсного

відбору інвестиційних проектів, що реалізуються за

рахунок кредитів комерційних банків з частковим

відшкодуванням відсоткових ставок

З метою ефективного використання коштів державного бюджету, що спрямовуються на фінансування інвестиційних та інноваційних проектів, Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Затвердити Порядок конкурсного відбору інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок кредитів комерційних банків з частковим відшкодуванням відсоткових ставок (додається).

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 29 січня 2002 р. N 101

ПОРЯДОК

конкурсного відбору інвестиційних проектів, що

реалізуються за рахунок кредитів комерційних банків

з частковим відшкодуванням відсоткових ставок

1. Цей Порядок визначає процедуру конкурсного відбору інвестиційних проектів (далі - конкурсний відбір), що реалізуються за рахунок кредитів комерційних банків з частковим відшкодуванням відсоткових ставок за рахунок коштів державного бюджету.

2. Відшкодування відсоткових ставок провадиться за рахунок коштів державного бюджету за кредитами, що залучаються підприємствами для реалізації інвестиційних проектів на конкурсних засадах, у межах бюджетних програм, передбачених законом про державний бюджет на відповідний рік, та з урахуванням пріоритетів, визначених згідно з Програмою дій Кабінету Міністрів України, Державною програмою соціально-економічного розвитку на відповідний рік, іншими нормативно-правовими актами України.

3. За рахунок коштів державного бюджету підприємствам відшкодовується сума сплачених ними відсотків за користування кредитом у розмірі 50 відсотків облікової ставки Національного банку, яка діяла на момент укладення кредитної угоди.

Кошти на відшкодування надаються підприємствам у межах одного бюджетного року. У разі коли термін реалізації проекту перевищує один рік, питання подальшого відшкодування повинне розглядатися на початку кожного фінансового року з урахуванням ефективного виконання інвестиційних зобов'язань позичальником та за умови виділення коштів на зазначені цілі в державному бюджеті на відповідний рік.

4. У конкурсі беруть участь інвестиційні проекти, подані підприємствами. Обов'язковою умовою розгляду проекту є письмова згода комерційного банку на участь у кредитуванні проекту.

5. Конкурсний відбір інвестиційних проектів здійснює міжвідомча комісія, що утворюється Мінекономіки. До складу комісії включаються представники Мінфіну, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, до сфери управління яких належать підприємства, інвестиційні проекти яких розглядатимуться згідно з умовами, визначеними цим Порядком.

Склад міжвідомчої комісії з відбору інвестиційних проектів (далі - міжвідомча комісія) затверджується наказом Мінекономіки.

6. Персональний склад групи експертів, які беруть участь у роботі міжвідомчої комісії, погоджується з відповідним міністерством або іншим органом виконавчої влади.

7. Міжвідомча комісія протягом десяти робочих днів після утворення визначає конкурсні вимоги та готує текст оголошення про проведення конкурсу.

8. Конкурсні умови повинні обов'язково містити такі вимоги:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes