Про затвердження Порядку реєстрації зовнішньоекономічних контрактів (договорів) на здійснення експортних операцій з металобрухтом (15.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку реєстрації зовнішньоекономічних контрактів (договорів) на здійснення експортних операцій з металобрухтом (15.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 6.1
Скачувань: 764
Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у поданих для реєстрації документах, несе суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності України.

3. Мінпромполітики протягом десяти робочих днів з дати звернення суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності здійснює погодження контракту (договору) в межах повноважень, визначених Законом України "Про металобрухт" ( 619-14 ).

4. Мінекономіки протягом десяти робочих днів з дати подання документів, передбачених пунктом 2 цього Порядку, проводить їх реєстрацію, оформлення та видачу карток реєстрації-обліку зовнішньоекономічного контракту (договору).

Документом, що підтверджує реєстрацію зовнішньоекономічного контракту (договору), є картка реєстрації-обліку зовнішньоекономічного контракту (договору). Форма картки встановлюється Мінекономіки.

B*

X

1/4

L

N

\x1C00 Датою подання документів на реєстрацію зовнішньоекономічного контракту (договору) є день реєстрації заяви (супровідного листа) в Мінекономіки у журналі встановленої форми.

5. Інформація, що міститься у документах, поданих для реєстрації зовнішньоекономічного контракту (договору), не підлягає розголошенню. Розголошення такої інформації тягне за собою відповідальність згідно із законодавством.

6. У реєстрації зовнішньоекономічного контракту (договору) може бути відмовлено у разі:

подання не всіх документів, передбачених пунктом 2 цього Порядку;

невідповідності умов зовнішньоекономічного контракту (договору) законодавству у сфері зовнішньоекономічної діяльності та кон'юнктурі світового ринку;

застосування до суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності України або до його іноземного контрагента спеціальних санкцій згідно із статтею 37 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" ( 959-12 ), що діють на момент звернення щодо реєстрації зовнішньоекономічного контракту (договору);

заборони з боку іноземних держав на ввезення на їх митну територію відходів та брухту чорних металів походженням з України;

існування доказів порушення суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності України або його іноземним контрагентом законодавства в сфері зовнішньоекономічної діяльності;

невідповідності даних інформаційної картки зовнішньоекономічного контракту (договору) даним такого контракту (договору).

7. У разі надходження до Мінекономіки від центрального органу виконавчої влади з питань промислової політики інформації про порушення суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності законодавства в сфері здійснення операцій з металобрухтом або про зупинення чи анулювання дії ліцензії на здійснення таких операцій Мінекономіки анулює раніше видану картку реєстрації-обліку зовнішньоекономічного контракту (договору), про що повідомляє Держмитслужбу та Мінпромполітики.

8. У разі відмови в реєстрації зовнішньоекономічного контракту (договору) заявнику направляється мотивований лист.

Заявник має право доопрацювати документи згідно з вимогами цього Порядку. У цьому разі розгляд документів продовжується на термін до внесення заявником доопрацьованих документів.

Заявник має право оскаржити відмову в реєстрації зовнішньоекономічного контракту (договору) в порядку, встановленому законодавством.

9. Картка реєстрації-обліку зовнішньоекономічного контракту (договору) та оригінал зовнішньоекономічного контракту (договору) видаються заявникові або інший уповноваженій особі.

10. Картка реєстрації-обліку зовнішньоекономічного контракту (договору) діє протягом 12 місяців з дати її оформлення.

Мінекономіки за бажанням суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності або відповідно до коливань кон'юнктури світового ринку може скоротити термін дії картки реєстрації-обліку зовнішньоекономічного контракту (договору), про що в ній здійснюється відповідний запис.

Картка реєстрації-обліку зовнішньоекономічного контракту (договору) у разі втрати не поновлюється.

11. Зміна умов зовнішньоекономічного контракту (договору) підлягає перереєстрації, що здійснюється відповідно до цього Порядку. При цьому суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності подає оригінал картки реєстрації-обліку зовнішньоекономічного контракту (договору) з позначками митниць про фактичне відвантаження товарів відповідно до умов зазначеного у такій картці контракту (договору).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes