Про затвердження Програми розвитку Державної служби медицини катастроф на 2002-2005 роки (15.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Програми розвитку Державної служби медицини катастроф на 2002-2005 роки (15.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.8
Скачувань: 755
0174 Про затвердження Програми розвитку Державної служби медицини катастроф на 2002-2005 роки (15.02.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 15 лютого 2002 р. N 174

Київ

Про затвердження Програми розвитку

Державної служби медицини катастроф

на 2002-2005 роки

З метою своєчасного та ефективного надання безоплатної медичної допомоги населенню України під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Програму розвитку Державної служби медицини катастроф на 2002-2005 роки (далі - Програма), що додається.

2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям розробити у двомісячний термін проекти регіональних програм розвитку Державної служби медицини катастроф на 2002-2005 роки і подати їх на затвердження до Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад.

3. Міністерству фінансів, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції щороку під час формування проектів Державного бюджету та Державної програми економічного і соціального розвитку України передбачати цільові кошти на реалізацію заходів Програми виходячи з реальних можливостей бюджету.

4. Рекомендувати Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям щороку під час розроблення проектів відповідних бюджетів передбачати кошти для реалізації заходів Програми.

Міністерству охорони здоров'я та іншим центральним органам виконавчої влади вжити заходів для залучення до фінансування Програми додаткових коштів з інших джерел, не заборонених законодавством.

5. Координацію робіт, пов'язану з виконанням Програми, покласти на Міністерство охорони здоров'я.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 33

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 15 лютого 2002 р. N 174

ПРОГРАМА

розвитку Державної служби медицини катастроф

на 2002-2005 роки

Загальна частина

Ця Програма спрямована на реалізацію державної політики у сфері захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій.

Фізико-географічне положення України, наявність великої кількості небезпечних об'єктів, штучних водоймищ, атомних електростанцій, широко розгалуженої мережі продуктопроводів, децентралізація управління та фінансування створюють передумови для виникнення надзвичайних ситуацій.

За період 1997-2001 років в Україні зареєстровано 3470 надзвичайних ситуацій, з них природного характеру - 1100 та техногенного характеру - 2370, внаслідок яких постраждало 15,7 тис. осіб. У результаті нещасних випадків в останні роки в нашій державі щорічно гине майже 60 тис. чоловік, а близько 2 мільйонів чоловік отримують травми. Під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, коли необхідно надати медичну допомогу одночасно великій кількості постраждалих, виникають проблеми, пов'язані з нестачею медичних працівників, підготовлених для надання екстреної допомоги постраждалим, медикаментів, медичного і санітарно-господарського обладнання, спеціальних транспортних засобів, придатних для медичної евакуації, медичних закладів, готових прийняти постраждалих і надати їм необхідну допомогу. Виникає потреба залучення значних додаткових медичних сил і засобів з районів, розташованих поза зоною надзвичайної ситуації. Для розв'язання проблем своєчасного та ефективного надання екстреної медичної допомоги і забезпечення життєдіяльності людей у надзвичайних ситуаціях в Україні у 1997 році було створено Державну службу медицини катастроф (далі - Служба). За минулі 4 роки діяльності Служби було розбудовано її структуру. Медичні формування Служби брали участь у ліквідації наслідків практично всіх надзвичайних ситуацій державного та регіонального рівня.

Необхідність подальшого удосконалення Служби, а також виконання завдань відповідно до Положення про Державну службу медицини катастроф, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2001 р. N 827 ( 827-2001-п ), зумовило розроблення цієї Програми.

Мета та основні завдання Програми

Головною метою Програми є удосконалення діяльності Служби та забезпечення її готовності до своєчасного і ефективного надання безоплатної медичної допомоги населенню України під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes