Про заходи щодо розв'язання соціально-економічних проблем Херсонської області (25.02.2002), Детальна інформація

Про заходи щодо розв'язання соціально-економічних проблем Херсонської області (25.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.4
Скачувань: 737
0212 Про заходи щодо розв'язання соціально-економічних проблем Херсонської області (25.02.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 25 лютого 2002 р. N 212

Київ

Про заходи щодо розв'язання соціально-економічних

проблем Херсонської області

З метою створення сприятливих умов для забезпечення подальшого соціально-економічного розвитку Херсонської області Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Міністерству промислової політики здійснити протягом першого півріччя 2002 р. заходи, пов'язані з проведенням корпоратизації Херсонського державного суднобудівного заводу.

2. Державному комітетові з державного матеріального резерву, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерству фінансів і Міністерству промислової політики забезпечити реструктуризацію в I кварталі 2002 р. заборгованості Херсонського суднобудівного заводу за спожитий у 1997-1999 роках природний газ.

3. Міністерству промислової політики разом з Фондом державного майна вирішити в IV кварталі поточного року питання про початок приватизації майна Херсонського державного заводу "Паллада" та державного підприємства "Судмаш".

4. Фонду державного майна разом з Міністерством промислової політики визначити протягом першого півріччя ц.р. умови проведення конкурсу з продажу державного пакета акцій відкритого акціонерного товариства "Херсонський бавовняний комбінат".

5. Міністерству промислової політики, Міністерству охорони здоров'я, Українській державній інноваційній компанії вирішити в I кварталі 2002 р. питання про реструктуризацію заборгованості відкритого акціонерного товариства "Херсонські комбайни" перед Українською державною інноваційною компанією у сумі 11,5 млн. гривень, передбачивши її погашення протягом 2003-2005 років.

6. Міністерству промислової політики, Міністерству аграрної політики, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерству фінансів, Національній акціонерній компанії "Украгролізинг" разом з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними державними адміністраціями вирішити питання, що стосуються фінансування робіт із завершення виготовлення зернозбиральних комбайнів "Славутич" у відкритому акціонерному товаристві "Херсонські комбайни".

7. Міністерству палива та енергетики, Національній комісії регулювання електроенергетики, Херсонській обласній державній адміністрації, Міністерству фінансів, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції розглянути у березні 2002 р. питання про фінансування та завершення будівництва електропідстанції "Каховська" га повітряної лінії електропередачі 750 кВ "Запорізька АЕС - електропідстанція "Каховська".

8. Міністерству промислової політики, Міністерству аграрної політики, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Херсонській обласній державній адміністрації за участю заінтересованих центральних органів виконавчої влади всебічно проаналізувати результати діяльності підприємств області із значним виробничим потенціалом, розробити та затвердити до 1 червня ц.р. план спільних заходів, спрямованих на виведення з кризового стану тих підприємств, що працюють неефективно.

9. Міністерству палива та енергетики, Міжвідомчій раді з питань будівництва вітряних електростанцій, Херсонській обласній державній адміністрації підготувати та подати Кабінетові Міністрів України в I кварталі ц.р. пропозиції щодо розвитку вітроелектроенергетики на території області.

10. Міністерству аграрної політики, Українській академії аграрних наук, Херсонській обласній державній адміністрації розробити в першому півріччі 2002 р. регіональну програму використання нижньодніпровських піщаних грунтів для вирощування екологічно чистої плодоовочевої продукції надранніх сортів та розвитку виноградарства.

11. Міністерству аграрної політики, Херсонській обласній державній адміністрації розглянути в I кварталі 2002 р. питання про виділення на закладення і нагляд за молодими садами, виноградниками та ягідниками у Херсонській області коштів, одержаних від сплати одновідсоткового збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

12. Міністерству екології та природних ресурсів, Державному комітетові по водному господарству, Державному комітетові будівництва, архітектури та житлової політики, Херсонській обласній державній адміністрації протягом поточного року здійснити заходи, передбачені Комплексною програмою захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь України у 2001-2005 роках та прогнозом до 2010 року, зокрема з регулювання русла р. Каланчак, розчищення каналу К-17 на території Білозерського району та каналу Захід - Схід на території Чаплинського і Новотроїцького районів, за рахунок коштів, визначених для цієї мети в державному бюджеті.

Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи подати в установленому порядку Херсонській обласній державній адміністрації допомогу у виконанні відповідних робіт.

13. Міністерству екології та природних ресурсів, Херсонській обласній державній адміністрації разом із заінтересованими центральними органами виконавчої влади розробити до 15 квітня 2002 р. план першочергових заходів щодо утилізації, знешкодження та видалення небезпечних відходів, накопичених на території Херсонської області, з визначенням джерел та обсягів фінансування цих заходів відповідно до напрямів Загальнодержавної програми поводження з токсичними відходами ( 1947-14 ).

14. Міністерству екології та природних ресурсів передбачити за поданням Херсонської обласної державної адміністрації кошти з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища на проведення у 2002 році робіт з контейнеризації, знешкодження та знищення пестицидів, не придатних для використання.

15. Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи забезпечити протягом 2002 року фінансування в повному обсязі заходів, пов'язаних з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи та соціальним захистом населення, зокрема шляхом зменшення в Херсонській області в 2 рази заборгованості з виплат за минулі роки і збільшення в 4 рази порівняно з 2001 роком обсягів будівництва та введення в експлуатацію житла для переселенців з радіаційно забруднених територій згідно з бюджетними призначеннями.

16. Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і Херсонській обласній державній адміністрації подати протягом поточного року допомогу зведеному воєнізованому аварійно-рятувальному загону "Скіф" в його оснащенні та сприяти створенню аварійно-рятувального формування на водних об'єктах.

17. Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції:

передбачити під час розподілу державних централізованих капітальних вкладень на 2002 рік виділення Херсонській області коштів на:

продовження будівництва першої черги Іванівського групового водопроводу;

будівництво об'єктів соціальної сфери в сільській місцевості;

відселення мешканців аварійних будинків "гнучкої" конструкції в м. Херсоні;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes