Про заходи щодо розв'язання соціально-економічних проблем Херсонської області (25.02.2002), Детальна інформація

Про заходи щодо розв'язання соціально-економічних проблем Херсонської області (25.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.4
Скачувань: 736
реконструкцію мосту в м. Херсоні;

придбання тролейбусів;

після подання Херсонською обласною державною адміністрацією відповідних розрахунків і обгрунтувань передбачити у 2003 і 2004 роках під час розподілу державних централізованих капітальних вкладень кошти на завершення будівництва Херсонського онкологічного диспансеру.

18. Державній адміністрації автомобільних доріг, Міністерству фінансів і Міністерству транспорту передбачити виділення у 2002 році коштів для завершення будівництва відрізку автодороги Цюрупинськ - Роздольне - Петропавлівка протяжністю 4,4 кілометра.

19. Міністерству охорони здоров'я забезпечити протягом поточного року придбання 10 одиниць спеціалізованого транспорту для закладів охорони здоров'я Херсонської області.

20. Міністерству охорони здоров'я, Державному департаменту з питань виконання покарань, Міністерству внутрішніх справ і Міністерству фінансів здійснити невідкладні заходи, спрямовані на боротьбу із захворюванням на туберкульоз в Херсонській області, та забезпечити в повному обсязі виконання Національної програми боротьби із захворюванням на туберкульоз на 2002-2005 роки, затвердженої Указом Президента України від 20 серпня 2001 р. N 643 ( 643/2001 ).

B*

i

i

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x3324?\x1C00 21. Фонду державного майна разом з Міністерством аграрної політики, Херсонською обласною державною адміністрацією проаналізувати протягом березня-червня ц.р. результати фінансово-господарської діяльності господарських товариств агропромислового комплексу з державною часткою в їх статутних фондах, що розташовані на території області, та у разі необхідності вирішити в установленому порядку питання про завершення приватизації тих підприємств, що працюють неефективно.

22. Державному комітетові зв'язку та інформатизації, Херсонській обласній державній адміністрації, Міністерству охорони здоров'я вжити заходів для забезпечення телефонізації фельдшерсько-акушерських пунктів в області.

23. Міністерству аграрної політики, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним державним адміністраціям під час підготовки для розгляду Кабінетом Міністрів України пропозицій щодо постачання сільськогосподарським товаровиробникам техніки забезпечити неухильне дотримання вимог законодавства стосовно ввезення в Україну зернозбиральних комбайнів та іншої сільськогосподарської техніки, виготовленої на момент перетину кордону 8 і більше років тому.

24. Міністерству фінансів, Міністерству освіти і науки, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції під час формування проектів бюджетів усіх рівнів на 2003 і наступні роки передбачати бюджетні призначення на утримання загальноосвітніх навчальних закладів, що знаходяться у сільській місцевості, з урахуванням рівня матеріально-технічного забезпечення цих закладів, соціальної інфраструктури населених пунктів та інших особливостей.

25. Міністерству аграрної політики, Державному комітетові по земельних ресурсах, Державному комітетові по водному господарству разом з Українською академією аграрних наук опрацювати питання щодо можливості збереження цілісності земельних ділянок, призначених для вирощування рису.

26. Міністерству освіти і науки забезпечити у першому півріччі ц. р. пріоритетне обладнання шкіл, розташованих у сільській місцевості Херсонської області, комп'ютерами відповідно до плану за рахунок коштів, передбачених на цю мету Міністерству Законом України "Про Державний бюджет України на 2002 рік" ( 2905-14 ).

27. Міністерству освіти і науки, Міністерству транспорту, Міністерству фінансів, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції разом з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Севастопольською міською державними адміністраціями забезпечити розроблення та подання до 26 квітня 2002 р. Кабінетові Міністрів України проекту цільової державної програми "Шкільний автобус".

28. Міністерству освіти і науки, Міністерству фінансів, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції під час розроблення проекту цільової державної програми "Вчитель" передбачити заходи щодо удосконалення системи підготовки педагогічних кадрів та забезпечення ними загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих у сільській місцевості, з урахуванням фактичної потреби.

29. Міністерству праці та соціальної політики, Міністерству освіти і науки, Міністерству фінансів, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції внести пропозиції щодо порядку забезпечення педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів пенсією за вислугу років відповідно до статті 21 Закону України "Про позашкільну освіту" ( 1841-14 ).

30. Міністерству праці та соціальної політики розробити і здійснити разом з Херсонською обласною державною адміністрацією заходи, спрямовані на створення сучасних умов для утримання і виховання дітей в Херсонському інтернаті для дітей-сиріт, та забезпечити поширення в усіх регіонах досвіду роботи з організації діяльності цього закладу.

31. Херсонській обласній державній адміністрації, Міністерству промислової політики, Міністерству транспорту, іншим заінтересованим центральним органам виконавчої влади:

опрацювати питання про передачу мосту через р. Кошову у власність територіальної громади м. Херсона;

вирішити питання про передачу в поточному році під'їзних залізничних колій на баланс підприємств, територією яких вони проходять.

32. Херсонській обласній державній адміністрації, Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерству палива та енергетики, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерству фінансів підготувати і подати в місячний термін Кабінетові Міністрів України обгрунтування щодо фінансування з резервного фонду бюджету аварійно-відновних робіт на державному підприємстві "Херсонська ТЕЦ".

33. Херсонській обласній державній адміністрації:

1) протягом I кварталу поточного року проаналізувати стан виконання указів і доручень Президента України, рішень Кабінету Міністрів України з питань розвитку культури в області, дати оцінку фактам закриття та перепрофілювання закладів культури в сільській місцевості, вжити заходів для виконання доручення Президента України щодо переведення працівників культури при перегляді бюджетів усіх рівнів протягом поточного року на повну ставку. Розробити та затвердити регіональну програму інформатизації публічних бібліотек на період до 2005 року;

2) провести до кінця I кварталу 2002 р. разом з Фондом державного майна інвентаризацію об'єктів незавершеного будівництва, розташованих на території області, та визначити перелік таких об'єктів для їх подальшої приватизації;

3) організувати протягом поточного року проведення робіт, пов'язаних з установленням меж населених пунктів області;

4) визначити обсяг робіт з грошової оцінки та інвентаризації земель населених пунктів у розрізі районів і вжити заходів до врахування під час формування місцевих бюджетів коштів, необхідних для проведення цих робіт;

5) розробити до 1 квітня 2002 р. Комплексну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства Херсонської області на 2002-2005 роки та на період до 2010 року;

6) активізувати роботу з нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів, для чого протягом I кварталу 2002 року:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes