Планування дослідно-конструкторських робіт, Детальна інформація

Планування дослідно-конструкторських робіт
Тип документу: Реферат
Сторінок: 28
Предмет: Менеджмент
Автор: Бондарчук І.Р.
Розмір: 48.3
Скачувань: 1530
Важливою властивістю повного резерву часу роботи є те, що коли його використати частково або повністю для збільшення тривалості будь-якої робрти, то відповідно зменшиться резерв часу решти робіт, що лежать на цьому шляху.

Вільний резерв часу роботи Rвij – це максимальний час, на який можна збільшити тривалість роботи або відкласти її початок, не змінюючи при цьому ранніх періодів початку наступних робіт при умові, що початкова подія цієї роботи настала в свій ранній період

Rвij=Трj-Tni-tij.

Резерви часу роботи дозволяють маневрувати періодами початку і закінчення робіт, їх тривалістю. При необхідності оптимізації сіткового графіка, в першу чергу, доцільно виключити резерви на найменш напружених шляхах. Напруженість шляхів характеризують коефіцієнтами напруженості робіт, які лежать на цих шляхах.

Коефіцієнт напруженості роботи – це відношення тривалості неспівпадаючих відрізків шляху (що знаходяться між одними і тими ж подіями), одним з яких є шлях максимальний по тривалості, що проходить через дану роботу, а другим – критичний шлях. Він дозволяє визначити ступінь складності виконання вчасно кожної групи робіт некритичного шляху, тобто:

Кaij=–––––––––––––

де t[Lmax] – тривалість максимального шляху, який проходить через дану роботу;

t `[Lkp] – величина відрізку шляху, що співпадає з критичним шляхом.

Таблиця 2: Розрахунок параметрів сіткового графіка

Перелік подій і робіт Tрні Tпні Rі Rпі-j Rвi-j Tрні-j Tпні-j Tрзі-j Tпзі-j Kні-j

0 0 0 0







0-1



0 0 0 0 12 12

1 12 12 0







1-2



9 0 12 9 18 27 0.7

1-3



0 0 12 12 18 18

2 18 27 9





The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes