Про затвердження Положення про порядок забезпечення інспекційної діяльності в Україні згідно з Договором з відкритого неба (13.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про порядок забезпечення інспекційної діяльності в Україні згідно з Договором з відкритого неба (13.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10.5
Скачувань: 749
0298 Про затвердження Положення про порядок забезпечення інспекційної діяльності в Україні згідно з Договором з відкритого неба (13.03.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 13 березня 2002 р. N 298

Київ

Про затвердження Положення про порядок

забезпечення інспекційної діяльності в Україні

згідно з Договором з відкритого неба

З метою належного виконання Договору з відкритого неба ( 994_316 ), підписаного 24 березня 1992 р. в м. Гельсінкі (Фінляндія) і ратифікованого Верховною Радою України 2 березня 2000 р. ( 1509-14 ), Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Затвердити Положення про порядок забезпечення інспекційної діяльності в Україні згідно з Договором з відкритого неба (додається).

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 29

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 13 березня 2002 р. N 298

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок забезпечення інспекційної діяльності

в Україні згідно з Договором з відкритого неба

Загальні питання

1. Це Положення визначає процедуру виконання центральними органами виконавчої влади зобов'язань України згідно з Договором з відкритого неба ( 994_316 ) (далі - Договір), механізм їх взаємодії під час підготовки та виконання іноземною державою - учасницею Договору місії спостережного польоту на території України.

2. У цьому Положенні поняття "Сторона, яка спостерігає", "спостережний політ", "апаратура спостереження", "план місії", "пункт в'їзду", "пункт виїзду", "небезпечний повітряний простір", "заборонена зона" застосовуються у значеннях, наведених у Договорі.

Інші поняття вживаються у такому значенні:

місія спостережного польоту - комплекс передбачених Договором заходів, що здійснюються Українською Стороною та Стороною, яка спостерігає, під час виконання ними договірних зобов'язань протягом усього періоду перебування на території України;

передпольотна інспекція - комплекс передбачених Договором заходів, які проводяться з метою підтвердження того, що літак та апаратура спостереження і пов'язане з нею обладнання пройшли сертифікацію згідно з вимогами Договору.

3. Відповідальним за організацію забезпечення інспекційної діяльності згідно з Договором в Україні є Міноборони.

4. Рішення щодо виконання місії спостережного польоту на території України приймає начальник Генерального штабу Збройних Сил.

Підготовка до виконання місії спостережного

польоту на території України

5. З метою виконання Договору держави - учасниці, використовуючи дипломатичні канали або мережу зв'язку Організації з безпеки та співробітництва в Європі (далі - ОБСЄ), обмінюються повідомленнями за формою, затвердженою рішенням Консультативної комісії з відкритого неба від 10 грудня 1992 р. про перелік повідомлень та звітів відповідно до пункту 10 розділу I Додатка L Договору ( 994_316 ).

6. Протягом 24 годин після отримання дипломатичними каналами або з використанням мережі зв'язку ОБСЄ від держави - учасниці Договору повідомлення про намір провести спостережний політ над територією України:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes