Про затвердження Державної програми "Онкологія" на 2002-2006 роки (29.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Державної програми "Онкологія" на 2002-2006 роки (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 14.5
Скачувань: 816
0392 Про затвердження Державної програми "Онкологія" на 2002-2006 роки (29.03.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 29 березня 2002 р. N 392

Київ

Про затвердження Державної програми

"Онкологія" на 2002-2006 роки

З метою підвищення ефективності профілактики захворювань, забезпечення раннього виявлення та лікування онкологічних хворих, поліпшення якості їх життя Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Державну програму "Онкологія" на 2002-2006 роки (далі - Програма), що додається.

2. Міністерству фінансів, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції щороку під час розроблення проектів Державного бюджету та Державної програми економічного і соціального розвитку України передбачати асигнування на виконання заходів Програми виходячи з можливостей бюджету.

Фінансування в 2002 році заходів Програми, які проводитимуться за рахунок коштів державного бюджету, здійснювати в межах асигнувань, передбачених Міністерству охорони здоров'я у Державному бюджеті України на 2002 рік ( 2905-14 ).

3. Міністерству охорони здоров'я та іншим центральним органам виконавчої влади вживати заходів для залучення до фінансування Програми додаткових коштів з інших джерел, не заборонених законодавством.

Рекомендувати Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям розробити з урахуванням визначених цією Програмою заходів і затвердити відповідні регіональні програми, а також вжити заходів до залучення для їх виконання коштів місцевих бюджетів та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

4. Координацію робіт, пов'язаних з виконанням Програми, покласти на Міністерство охорони здоров'я.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 29 березня 2002 р. N 392

ДЕРЖАВНА ПРОГРАМА

"Онкологія" на 2002-2006 роки

Загальна частина

Ця Програма спрямована на реалізацію державної політики у сфері охорони здоров'я щодо задоволення потреб населення у спеціалізованій онкологічній допомозі.

Злоякісні новоутворення є однією з найнебезпечніших медико-біологічних і соціально-економічних проблем. Захворюваність і смертність від раку постійно зростають у зв'язку з несприятливою екологічною ситуацією та значним старінням населення. Протягом життя кожен третій-четвертий чоловік і кожна п'ята жінка може захворіти на рак. Рак є причиною більш як 15 відсотків усіх летальних випадків і поступається за цим показником лише серцево-судинним захворюванням, 35 відсотків померлих від раку - особи працездатного віку.

У 2000 році в Україні зареєстровано 156,6 тис. первинних онкологічних хворих. Згідно з прогнозними оцінками, їх загальна кількість становитиме до 2010 року 180 тис., до 2020 року - понад 200 тис. осіб.

Стійкі тенденції до зростання захворюваності та смертності від раку, можливість онкологічних ефектів внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС свідчать про надзвичайну гостроту проблеми, необхідність включення до системи протиракової боротьби не тільки онкологічних, а й інших лікувально-профілактичних закладів, а також установ та закладів усіх галузей економіки, науки, освіти, культури, засобів масової інформації.

Спеціалізована онкологічна допомога включає:

облік захворюваності та смертності населення з використанням мережі канцер-реєстрів;

організацію та проведення діагностики;

лікування онкологічних хворих та їх реабілітацію, що

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes