Про затвердження Порядку і правил проведення обов'язкового страхування цивільної відповідальності громадян України, що мають у власності чи іншому законному володінні зброю, за шкоду, Детальна інформація

Про затвердження Порядку і правил проведення обов'язкового страхування цивільної відповідальності громадян України, що мають у власності чи іншому законному володінні зброю, за шкоду
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.6
Скачувань: 705
0402 Про затвердження Порядку і правил проведення обов'язкового страхування цивільної відповідальності громадян України, що мають у власності чи іншому законному володінні зброю, за шкоду, яка може бути заподіяна третій особі або її майну внаслідок володіння, зберігання чи використання цієї зброї (29.03.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 29 березня 2002 р. N 402

Київ

Про затвердження Порядку і правил проведення

обов'язкового страхування цивільної відповідальності

громадян України, що мають у власності чи іншому

законному володінні зброю, за шкоду, яка може бути

заподіяна третій особі або її майну внаслідок володіння,

зберігання чи використання цієї зброї

Відповідно до пункту 29 частини першої статті 7 Закону України "Про страхування" ( 85/96-ВР ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок і правила проведення обов'язкового страхування цивільної відповідальності громадян України, що мають у власності чи іншому законному володінні зброю, за шкоду, яка може бути заподіяна третій особі або її майну внаслідок володіння, зберігання чи використання цієї зброї (додаються).

2. Громадяни, зброя яких була зареєстрована до набрання чинності цією постановою, повинні у п'ятимісячний термін укласти відповідні договори страхування.

3. Міністерству внутрішніх справ та іншим центральним органам виконавчої влади привести у відповідність із цією постановою свої нормативно-правові акти, які регулюють питання контролю за виготовленням, придбанням, зберіганням, обліком, перевезенням та використанням зброї.

4. Ця постанова набирає чинності з дня опублікування.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 34

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 29 березня 2002 р. N 402

ПОРЯДОК І ПРАВИЛА

проведення обов'язкового страхування

цивільної відповідальності

громадян України, що мають у власності

чи іншому законному володінні зброю,

за шкоду, яка може бути заподіяна

третій особі або її майну внаслідок володіння,

зберігання чи використання цієї зброї

1. Обов'язкове страхування цивільної відповідальності громадян України, що мають у власності чи іншому законному володінні зброю (у тому числі нагородну), за шкоду, яка може бути заподіяна третій особі або її майну внаслідок володіння, зберігання чи використання цієї зброї (далі - страхування відповідальності власників чи користувачів зброї) здійснюється з метою забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної третім особам, внаслідок виникнення страхових випадків, які призвели до заподіяння шкоди життю, здоров'ю та/або майну третіх осіб.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes