Про затвердження Порядку централізованого оформлення, виготовлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон (02.04.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку централізованого оформлення, виготовлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон (02.04.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8
Скачувань: 920
0450 Про затвердження Порядку централізованого оформлення, виготовлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон (02.04.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 2 квітня 2002 р. N 450

Київ

Про затвердження Порядку централізованого

оформлення, виготовлення та видачі паспорта

громадянина України для виїзду за кордон

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок централізованого оформлення, виготовлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон (додається).

2. Установити, що конкретні терміни запровадження в регіонах у період до 2005 року затвердженого цією постановою Порядку визначаються Міністерством внутрішніх справ у міру створення Єдиної державної автоматизованої паспортної системи.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 29

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 2 квітня 2002 р. N 450

ПОРЯДОК

централізованого оформлення, виготовлення

та видачі паспорта громадянина України

для виїзду за кордон

1. Централізоване оформлення, виготовлення та видача паспортів громадянина України для виїзду за кордон здійснюється паспортною службою органів внутрішніх справ (далі - паспортна служба), на базі якої утворюються вузли місцевого рівня (у районах, районах у містах, містах обласного значення) та вузли регіонального рівня (в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі), Головним обчислювальним центром і Державним центром виготовлення паспортних документів (далі - Центр) Єдиної державної автоматизованої паспортної системи (далі - Система).

2. Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон (далі - паспорт) з використанням Системи заявник подає особисто до паспортної служби - вузла місцевого рівня паспорт громадянина України, свідоцтво про народження, довідку податкового органу про присвоєння ідентифікаційного номера та квитанцію про сплату державного мита або документ, що підтверджує повне чи часткове звільнення від його сплати.

Справляння будь-яких додаткових зборів забороняється.

3. Анкета отримувача паспорта (з внесенням фотовідбитка - відтворене з використанням лазерного друку безпосередньо у документі зображення особи) оформляється згідно з додатком безпосередньо працівником паспортної служби.

4. Підставою для виготовлення та видачі паспорта є рішення, прийняте начальником відповідного підрозділу паспортної служби, про що у відведеному в анкеті місці робиться відмітка. Анкета зберігається у паспортній службі. Зазначені в анкеті персональні дані передаються до Головного обчислювального центру через вузол відповідного регіонального рівня.

5. Між суб'єктами Системи (вузли місцевих та регіональних рівнів, Головний обчислювальний центр) персональні дані передаються каналами зв'язку, згрупованими у спеціальні файли, що містять графічні та текстові дані. У період до завершення у Центрі роботи, пов'язаної із забезпеченням технічного захисту інформації, така передача здійснюється з використанням оптичних носіїв інформації.

6. Головний обчислювальний центр:

проводить з використанням бази даних Державного реєстру платників податків та інших обов'язкових платежів перевірку достовірності ідентифікаційного номера;

передає до Центру персональні дані, необхідні для виготовлення паспортів, які після виготовлення паспортів повертаються до Головного обчислювального центру.

7. Паспорти виготовляються Центром відповідно до рекомендацій Міжнародної організації цивільної авіації (IKAO, Doc 9303/1) з відтворенням фотовідбитка та власноручного підпису заявника в день отримання від Головного обчислювального центру персональних даних.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes