Реалізація серверів HTTP на системах Windows NT, Детальна інформація

Реалізація серверів HTTP на системах Windows NT
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Анатомія
Автор: фелікс
Розмір: 70.6
Скачувань: 1233
WWW-вузли можна розглядати як свого роду телемовні станції. Однак встановити і підтримувати WWW-вузол значно дешевше, ніж розвернути телевізійну станцію. Ви можете взагалі організувати ваш власний Web-вузол, діючий тільки протягом декількох тижнів (що, ймовірно, після читання цього реферату станеться значно швидше!). На відміну від телемовної станції, передача інформації з WWW-сервера здійснюється по запиту. Коли користувач запитує певну інформацію з Web-сервера, сервер постачає інформацію користувачеві і припиняє зв'язок. Зверніться до малюнка, де на простій діаграмі показано, як Web-сервери і Web-клієнти сполучаються з WWW. WWW - це сукупність серверів в Internet, які повідомляються за допомогою протоколу HTTP, так званого "не орієнтованого на з'єднання протоколу". Web-сервери прослуховують мережеву лінію для виявлення вхідних запитів, і коли такий запит отриманий, користувачеві посилаються дані, що запитуються. Ця взаємодія продемонстрована на малюнку.

Коли будь-хто звертається до Web-сторінки у вашому Web-вузлі, звичайно відбувається більше за одне HTTP-з'єднання. У загальному випадку з'єднання станеться для кожного об'єкта, подібного графічним файлам або Java-апплетам, вбудованим в документ. Наприклад, якщо з командного рядка викликати netstat в той час, коли будь-хто звертається до вашого Web-вузла, можна помітити, що звичайно станеться більше за одне з'єднання з користувачем, що звернувся до вузла. Те, що ви бачите на малюнку результат виклику Web-броузером однієї сторінки. Легко помітити, що при перегляді сторінки Web-броузером відбулося декілька з'єднань. Це пояснюється тим, що для виклику кожного об'єкта, до якого звернувся клієнт (графічний, звуковий файл, Java-апплет і т.п.), повинно відбутися окреме з'єднання.

Неорієнтований на з'єднання протокол -це протокол, для якого не потрібне постійне з'єднання. Коли Web-сервер отримує HTTP-запит, дані посилаються клієнту. По закінченні передачі зв'язок припиняється. Часто запит сторінки ініціює більше за одне з'єднання. Це відбувається, якщо на сторінці розміщені вбудована графіка або інші об'єкти.

При кожному з'єднанні здійснюється пошук на Web-сервері тільки одного графічного або іншого об'єкта.

Якщо інформація, що запитується клієнтом є простою статичною Web-сторінкою, що містить простий текст, невелику кількість зображень, звукові або інші об'єкти, Web-сервер просто передає ці об'єкти по запиту користувача. Все значно складніше, якщо Web-сервер повинен забезпечувати динамічний вміст сторінки. Для виклику на ваш вузол додатків, що забезпечують користувачам можливість перегляду динамічного вашого Web-вузла, що міститься, використовується Common Gateway Interface (Інтерфейс загального шлюзу, CGI).

Звичайно сценарії CGI застосовуються тоді, коли користувач заповнює спеціальну форму і передає це на Web-сервер. Після створення певних змінних середи CGI Web-сервер активізує CGI-сценарій. Як видно з малюнка, цей процес починається, коли користувач уперше запитує HTML-документ, що містить форму, з WEB-сервера. Коли користувач заповнює форму і повертає її на сервер, сервер виконує сценарій CGI з урахуванням інформації, занесеної в форму.

Сценарій CGI обробляє дані, звертаючись при необхідності до бази даних, і посилає повідомлення користувачеві, що викликав сценарій CGI. Це повідомлення звичайно містить результати обробки вхідної інформація, заданої коритувачем, і передбачає зв'язок з наступною сторінкою, тому користувач може продовжувати переглядати WWW.

Різні платформи, придатні для роботи NT

Хоч Windows NT працює на декількох апаратних платформах, найбільш широко використовується з них Intel. Останнім часом завдяки високій продуктивності стають популярними сервери, що базуються на платформах Power PC і Digital Alpha. При виборі платформи повинні враховуватися різні аспекти. Важливо правильно вибрати платформу сервера в залежності від існуючих і очікуваних потреб.

Просування з Intel-сумісною платформою WWW

Використання як Web-сервер Intel-сумісного сервера може виявитися найбільш практичним рішенням. Intel-сумісні сервери звичайно дешевше за Alpha- або Power PC-сумісних серверів. Якщо немає необхідності в сервері з екстремально високою продуктивністю, то Intel-сумісний сервер виявиться хорошим вибором. Часто найбільш вузьким місцем в системі буває пропускна спроможність лінії, що підключає до Internet. Отже, якщо не очікується завантаження Web-сервера різними іншими задачами, що вимагають витрат часу для обробки даних, Intel-сумісний сервер цілком підійде.

Можливість використання для розробки Web-вузла великої кількості додатків, написаних для Intel-сумісних комп'ютерів, є ще однією перевагою, що враховується при виборі Intel-сумісного Web-сервера. Згідно Роберту Денні (Robert Denny). розробнику популярного Web-сервера WebSite для Windows NT, Intel-сумісний Web-сервер, працюючий під Windows NT, повністю здібний до насичення лінії зв'язку Т1.

Якщо ви маєте намір використати Intel-сумісний Web-сервер, то хорошою думкою буде купити сервер, який підтримує симетричну мультиобробку (SMP). Роблячи ставку на сервер, підтримуючий SMP під Windows NT, надалі можна буде просто додати ще один процесор, якщо потужності сервера стане не вистачати.

Просування з Power PC-сумісною або DEC Alpha-сумісною платформою WWW



$

\x017D

\x00BA

E

i

th

`функціям Web-сервера. Швидка система потрібно у випадку, якщо сервер WWW застосовується для внутрішнього використання (те простий спосіб розподілу інформації), або як повноважний сервер. Сервер WWW на базі Power PC - або Alpha-сумісного сервера в останньому випадку буде чудово працювати.

З іншого боку, Power PC - і Alpha-сумісні сервери звичайно вимагають більше RAM для виконання тих же прикладних програм, що і Intel-сумісний комп'ютер. Відсутність програмного забезпечення або його запізнілий випуск - інший недолік. Хоч подібна ситуація і повинна змінитися в майбутньому, в даний момент більшість постачальників програмного забезпечення віддають перевага Intel-сумісним платформам.

Вимоги до апаратних засобів для кожної платформи

Нижче перераховані мінімальні вимоги до апаратних засобів для базового Windows NT-сумісного Web-сервера. У залежності тому, чи будуть забезпечуватися різні додаткові послуги, такі як виконання функцій головної бази даних або забезпечення поштових служб, вам знадобиться більший об'єм RAM і/або потужність процесора.

Мінімальні вимоги до апаратних засобів для Intel-сумісного Web-сервера

• 486 DX2/66 або краще

• 16 МБ RAM

• Біля 100 МБ вільного дискового простору в розділі NTFS

• Принаймні лінія зв'язку з Internet 28.8 РРР (Point-to-Point Protocol - Протокол "точка-точка")

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes