Реалізація серверів HTTP на системах Windows NT, Детальна інформація

Реалізація серверів HTTP на системах Windows NT
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Анатомія
Автор: фелікс
Розмір: 70.6
Скачувань: 1233
• UPS, що підтримується Windows NT

• Дисковод для CD-ROM

Систему з 16 МБ RAM можна сміливо використати як Web-вузол. Однак, якщо планується працювати з деякою кількістю інших додатків або встановити на Web-сервер базу даних те збільшення об'єму RAM до 24 або 32 МБ буде мати величезне значення.

Можна збільшити продуктивність Web-сервера за рахунок використання більше за один жорсткий диск і/або двох канальної/широкої карти SCSI. Маючи Windows NT, що постійно знаходиться на одному жорсткому диску, файли даних -надругом, а прикладні програми - на третьому, продуктивність сервера можна значно збільшити. Крім того, коли встановлюється область файлів підкачки, можна збільшити продуктивність сервера шляхом розділення файлів підкачки на два або більша кількість жорстких дисків.

Мінімальні вимоги до апаратних засобів для Alpha- або Power PC-сумісного Web-сервера

• Будь-який Alpha- або Power PC-сумісний сервер

• 32 МБ RAM

• Принаймні, лінія зв'язку з Internet 64/128 Кбіт/з ISDN

• Біля 100 МБ вільного дискового простору в розділі NTFS

• CD-ROM

• UPS, що підтримується Windows NT

Проблеми ціна/продуктивність

Хоч Power PC - і Alpha-сумісні Web-сервери більш могутні, ніж існуючі Intel-сумісні, але вони і більш любі. На жаль, більшість постачальників програмного забезпечення не прагне перенести програмне забезпечення NT на нe-lntel-платформи. Отже, кількість прикладних програм, доступних платформам не-lntel, обмежена. Це може викликати проблеми, якщо подібна машина буде використовуватися для створення Web-вузла, оскільки інструментальні засоби для не-Intel-платформ обмежені. Однак в зв'язку з недавнім альянсом Microsoft-Digital і розробкою емулятора Intel для Alpha, в найближчому майбутньому справи можуть змінитися в кращу сторону. У більшості випадків найбільш вузьким місцем Web-сервера буде його приєднання до Internet. Якщо ви будете приєднувати Web-вузол до великої бази даних або плануєте використати цей же сервер для інших задач, подібних Microsoft Mail Server (Сервер електронної пошти Microsoft), серверу DHCP або серверу RAS в доповнення до функцій Web-сервера, тоді використання сервера Power PC або Alpha має значення. Якщо немає, то найкращою ставкою буде використання Intel-сумісного сервера. З введенням нових Pentium Pro-сумісних серверів, які оптимізовані для 32-розрядних операційних систем, наприклад Windows NT, ви отримаєте насолоду від високого рівня продуктивності на Intel-сумісних серверах.

Важливість UPS

Важливість наявності джерела безперебійного живлення (UPS) не може бути переоцінена при умові, що ви маєте справу з операційними системами, подібними Windows NT, які займаються обслуговуванням документів в мережі по 24 години щодня. Раптовий збій електропостачання під час операції читання/запису на диску може нанести збитку серверу. Що дійсно погано в подібному інциденті це те, що файл може бути зіпсований, а ви не дізнаєтеся про це доти, поки він не знадобиться. Хоч NTFS надає безліч гарантій для запобігання можливості подібних інцидентів, не потрібно ризикувати своїми даними. Розсудливіше зробити ставку на UPS, який благополучно підготує сервер до вимкнення у разі перебою електропостачання. У залежності від апаратних засобів, що розташовуються необхідно вибрати UPS, який, принаймні, здатний дати Windows NT досить часу для підготовки до вимкнення різних служби і додатків, що виконується на сервері.

Резюме

У рефераті обговорювалися різні платформи апаратних засобів, які підходять для виконання функцій Web-вузла, заснованого на Windows-NT. Хоч Alpha- і Power PC-сумісні платформи є високопродуктивними платформами для серверів, програмне забезпечення для них обмежене. Отже, для побудови Web-вузла більш продуктивно вибрати Intel-сумісний сервер і звичайно найнадійнішу ОС – Windows NT.

PAGE 1

PAGE 2



Міністерство освіти України

Тернопільська академія народного господарства

Інститут комп’ютерних інформаційних технологій

на тему:

“Реалізація серверів HTTP на системах Windows NT”









Тернопіль 1998

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes