Робота з Windows 95, Детальна інформація

Робота з Windows 95
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 42.9
Скачувань: 1065
5) Налаштувати Windows 95 (Settings/Настройка);

6) Відкрити 15 останніх документів, які відкривав користувач (Documents/Документы);

7) Запустити програми, які встановленні на даному компютері (Programs/Программи);

РИС. 3

Панель задач або Taskbar (рис. 1) знаходиться в нижній частині екрана, на ній зліва розташована кнопка Start/Пуск. З права розташована область яка називається Панель задач (System Tray), на ній розташовані: системний годинник та ряд піктограм (кнопок) , за допомогою яких можна кирувати окремими настройками Windows 95, наприклад: змінити гучність звуку (відсутнє у компютерів на яких не встановлина звукова карта), налаштувати роздільну здатність монітора та глибину кольору(може бути відсутнім), змінити мову та проглянути стан живлення компютера (здебільшого встановлюється на портативних компютерах для перегляду стану батареї).У вигляді кнопок показані програми, які завантажині в даний момент, при натисненні кнопки, яка відповідає певній завантаженій програмі, Windows 95 переключається на виконання відповідної програми.

II) Робота з вікнами у Wi ndows 95 (зміна розмірів, згортання і т.п.)

Вся система Windows 95 складається з вікон, тобто задач, які працюють паралельно, або документів, які обробляються паралельно.

Щоб змінити розміри активного вікна потрібно підвести курсор миші до границі вікна та натиснути ліву кнопку миші і відвести у відповидному напрямку, при цьому зміниться відповідний до дій розмір вікна, щоб одночасно змінити обидва розміри вікна потрібно підвести курсор до будь-якого з кутів вікна і виконати операції зазначені вище.

За допомогою кнопки Minimize/Свернуть (Згорнути), яка розташована в правому верхньому куті вікна(Titlebar) (рис. 3), активне вікно можна згорнути в Taskbar (рис. 1).Кнопка, що розташована поруч називається Maximize/Развернуть (Розгорнути) (рис. 3),вона служить для розгортання вікна на весь екран. І остання кнопка яка знаходиться поруч називається Close/Закрить (Закрити) (рис. 3), закриває активне вікно або програму.

Для зміни положення вікна на екрані потрібно навести курсор миші на Titlebar, натиснути на ліву кнопку і перетянути вікно у потрібному напрямку.

Лінійка прокрутки або Scrollbar (рис. 3) використовується для перегляду інформації яка не вміщається в межах вікна. Переміщаючи повзунок вправо і вліво (вверх і вниз) можна передивлятись інформацію яка знаходиться поза межами вікна (екрану), також це можна зробити за допомогою стрілочок (рис. 3), які знаходяться на кінцях лінійок прокрутки.

РИС. 4

Для переключення між вікнами(прграмами) у Windows 95 є три шляхи:

1. Натиснути кнопку на Taskbar, яка відповідає данній програмі.

2. Клікнувши мишею по робочій області потрібного вікна.

3. За допомогою комбінації клавіш Alt+Tab.

2.3 Використання Windows Explorer

I)Вікно Windows Explorer (рис. 4) складається з двох основних частин: ліворуч розташоване дерево каталогів, а праворуч — Current Folder (біжучий каталог).

II) Робота з файлами і каталогами.

У кожного каталогу існує відповідна іконка (Folder Icon) (рис. 4). У файлів все набагато складніше, оскільки файли розрізняються за розширенням, у кожного розширення існує окрема іконка(залежно від того чи зареєстрований файл), власне ця іконка називається File Icon (рис. 4).

Дії з Double Click (Подвійний натиск). Double Click - це швидке, подвійне натиснення лівої кнопки миші. За допомогою Double Click можна:

для файлів — завантажити програму(для *.exe; *.com; *.pif; *.bat) , та завантаження програми обробки данного типу файла, для усіх інших типів (наприклад для файлів з розширеннясм - doc, завантажиться програма Microsoft Word).

для каталогів(папок) — перехід на наступний рівень(завантаження вмісту каталога).

Видалення файлів і груп файлів. Щоб видалити файл з каталогу існує два шляхи:

Виділити файл один раз нажавши на ньому лівою кнопкою миші та натиснувши на клавіатурі клавішу Del(delete).

Так само як і у першому пункті виділити файл та нажавши на ньому ліву кнопку миші та не відпускаючи її, перетянути файл на іконку Recycle Bin(Корзина) і відпустити кнопку.

*

F

H

t

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes