Команди роботи з файлами у MS-DOS, Детальна інформація

Команди роботи з файлами у MS-DOS
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Анатомія
Автор: фелікс
Розмір: 42.2
Скачувань: 2393
7.

Перегляд та редагування файлу здійснюється натисканням клавіші F4.

8.

Швидкий пошук файлу, набираємо ім’я того файлу який ми шукаємо утримуючи натиснутою клавішу ALT.

9.

Клавіша ENTER в NC використовується для підтвердження команд, запуску виконавчих файлів, та переходу по дереву каталогів.

10.

Існують наступні формати відображення інформації на панелях: короткий та повний. Зміна форматів виконується натисканням клавіші F9, потім клавішами керування курсором вибираємо потрібний вид відображення та підтверджуємо натисканням клавішею ENTER.

Різниця між цими відображеннями полягає в том, що в короткому виді відображається лише ім’я та розширення файлів, а в повному ім’я, розмір, дата та час створення або редагування файлів.

ПРИСТРОЇ МАГНІТНОЇ ПАМ’ЯТІ

 

Зовнішню пам’ять призначено для тривалого зберігання інформації і даних. Така інформація в зовнішній пам’яті зберігається після вимкнення ПК. Обсяг зовнішньої пам’яті значно більший за обсяг внутрішньої пам’яті, але вона суттєво поступається внутрішній пам’яті щодо швидкості запису та зчитування інформації.

Звичайно зовнішня пам’ять фізично реалізується у вигляді накопичувачів на магнітних та оптичних дисках. Кожний з них використовується зі своїм контролером. Найчастіше використовуються два види магнітних накопичувачів на гнучких магнітних дисках (НГМД) і накопичувачі на жорстких магнітних дисках (НЖМД), які ще називають вінчестерами.

 

Floppy Disk

Донедавна одним з найдешевших носіїв інформації в комп’ютері був гнучкий (floppy) диск (гнучка кругла лавсанова пластина з магнітним покриттям). Всередині пластини міститься отвір, за край якого механізм дисковода захоплює дискету і прокручує її всередині картриджа. Картридж містить проріз, через який головки зчитування-запису здійснюють доступ до магнітних поверхонь. Дискети були від 8 дюймів у діаметрі, у ПЕОМ застосовувалися формати 5,25” та 3,5”. Щоб запобігти забрудненню і механічним пошкодженням 5,25” диски розміщують у гнучких пластмасових конвертах, а 3,5” - у жорстких пластмасових корпусах. Дисководи для дискет розміру 5,25” установлюють і використовують здебільшого на комп’ютерах попередніх років випуску.

Перед використанням кожна дискета форматується: обидві її поверхні на магнітному рівні розбиваються на доріжки (треки), що мають вигляд концентричних кіл, кожна доріжка радіальними лініями розбивається на сектори. Сектори нумеруються, починаючи від нуля. Вздовж кожного сектора виділяються елементарні ділянки, які можуть знаходитися в стані “намагнічено” або “розмагнічено”, що відповідає збереженню двійкових кодів 1 або 0 відповідно.

n

r



\x0152

\x017D

1/4

3/4

a

8

D

n

3/4

a

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes