Вступ до спеціальності, Детальна інформація

Вступ до спеціальності
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Інше
Автор: фелікс
Розмір: 18
Скачувань: 2131
9) інституту післядипломної освіти.

Інститут є структурною одиницею академії, якому академія делегує частину своїх функцій і повноважень. Інститут очолює директор, якого призначає ректор академії.

Науково-дослідні лабораторії, кафедри функціонують як структурні підрозділи академії.

Вищим органом самоуправління інституту є його рада, склад і повноваження якої визначені чинним положенням. Радою керує директор інституту.

Тернопільська академія народного господарства розміщується в чотирьох приміщеннях – корпусах. Перший (головний) корпус займає більшу площу ніж інші три корпуси, а також виглядає значно краще, він є ядром Академії.

Другий, третій і четвертий корпуси розміщені поблизу один від одного. Перші два – великі чотирьохповерхові будівлі. Четвертий міститься у одноповерховій будівлі.

Кожен корпус Академії має велику кількість аудиторій, де навчаються студенти, актовий зал тощо.

Територію Академіє називають містечком для студентів або студмістечком. Тут, у розпорядженні студентів і викладачів, працівників Академіє знаходяться їдальня, два буфети-бари “Гаяне” та “Топільче”, санаторій-профілакторій, медпункт. Також до їх послуг перукарня, майстерня з виготовлення та ремонту взуття. На території студмістечка містяться п’ять гуртожитків. Всі вони значно перенаселені, але це не тільки не заважає студентам вчитися, але й сприяє кращому засвоєнню матеріалу. Найновішим з них є п’ятий гуртожиток.

У своєму складі Академія міститься також спортивні зали, бібліотеку і читальні зали, свій будинок культури.

Будинок культури Академії відіграє важливу і потрібну роль в житті студента. Тут проводяться різного виду концерти, конкурси, КВК тощо. Його учасники і постійні відвідувачі веселять публіку піснями, танцями, гуморесками.

При будинку культури Академії існують два самодіяльні колективи “Данс-шоу”(естрадні танці) і “Літопис”(театральні пісні).

Також важливим є те, що Академія видає свою власну газету під однойменною назвою ”Академія”. У цій важливій і цікавій роботі студенти також приймають участь, пишуть статті, гуморески, вірші.

Отже, студентське життя повне не тільки щоденного навчання, а й розваг. Як кажуть люди: “Студентські роки – найкращі роки молодості”.

Загальні уявлення про вибрану спеціальність

Протягом навчальної практики я ознайомився із змістом майбутньої професії, а також навчальними планами та організацією навчального процесу, структурою Інституту фінансів.

Обираючи дану спеціальність я вирішив в майбутньому пов’язати своє життя з фінансами. Мене дуже цікавлять фінанси в загальному та управління фінансами зокрема. За моїми підрахунками у 2004 році, коли я закінчу навчання, людство досягне значного розвитку і ефективність його функціонування буде напряму залежати від розумного керування, управління. Саме тоді будуть потрібні спеціалісти моєї професії. Ось чому я вирішив поступити в Інститут фінансів. А свою спеціальність я обрав тому, що подальша моя робота, по закінченні ВУЗу, буде для мене цікавою.

В обов’язки спеціаліста моєї професії входить управління фінансовими резервами та їх подальший розподіл. Оскільки в недалекому майбутньому наша країна буде мати досить засобів, щоб ними розпоряджатися, то по закінченні ВУЗу я зможу обирати роботу на власний розсуд, не буду таким залежним від обставин та дійсності.

До вступу в Академію я вже багато читав, самостійно вивчав деякі предмети, пов’язані з фінансами.

На лекціях я вивчу багато нового для себе, стану справжнім спеціалістом своєї справи. Я бачу перспективу для значного росту своєї майстерності якщо буду продовжувати самостійно працювати, вивчати предмети, які не передбачені програмою підготовки спеціалістів даної професії.

Слідкуючи за пресою і телебаченням я бачу як швидко нові інформаційні технології займають місце у всіх галузях людської діяльності, НТР останніми роками так прискорився, що не залишилось жодної сфери, де б не були певним чином задіяні комп’ютери. Я вже вмію працювати з комп’ютером і вважаю, що поєдуючи свою майбутню професію з вмінням працювати на комп’ютері я зможу досягнути значних успіхів у своїй майбутній кар’єрі.

Звичайно потрібно бути добрим спеціалістом своєї справи, але не варто нехтувати такими дисциплінами як “Комп’ютерна техніка”, “Філософія”, “Економічна теорія”, адже без них не можна називатися освітченою людиною.

Поступивши у Інститут фінансів я обрав велике майбутнє і вважаю, що зробив хороший вибір. Я обрав широкий шлях в майбутнє і всіма силами намагатимусь йти по ньому з високо піднятою головою, адже я – Студент ІНСТИТУТУ ФІНАНСІВ!

Суть та характерні особливості фінансів

Слово "фінанси" походить від латинського "financіа", що перекладається як грошовий платіж" Найпершою, найбільш яскравою формою фінансових відносин стали податки. Згадки про податки є у багатьох історичних пам'ятках. Так, зокрема у Біблії сказано, що "Конче даси з усього врожаю насіння твого, що рікрічно на полі зросте... десятину збіжжя свого, виноградного соку свого, І оливки своєї, і перворідних худоби своєї великої й худоби своєї дрібної" (Старий Заповіт, п'ята книга Мойсеева).

Історія податків тривала і надзвичайно цікава. Оподатковувалося в різний час і в різних країнах майже все: майно, доходи, земля, спадок, товари тощо. Найвищого розквіту податки набули в умовах капіталізму.

Як історична категорія, фінанси виникли одночасно з державою. Саме для утримання державного апарату і використовувалися податки як важіль вилучення частини виробленої вартості або доходу. Кошти, отримані від податків спрямовувалися на задоволення державних потреб, таких як управління, оборона, втручання в економіку, підтримка соціально незахищених верств населення, міжнародне співробітництво тощо.

З розвитком держави фінансові відносини вдосконалювалися, збагачувалися новими формами прояву і вже не уособлювалися лише у податках. Формувалися державні скарбниці, з'явилися окремі рахунки коштів цільового призначення, бюджети, державні цінні папери, державний кредит та ін.

Фінанси — це застосування різноманітних економічних прийомів для досягнення максимального достатку фірми або загальної вартості капіталу, вкладеного у справу. А точніше, досягнення найвищої вартості капіталу фірми означає одержання максимальних прибутків за мінімального ризику. Насправді ж ніхто не знає точно, коли досягається найвища вартість, хоч це і є головна мета кожної фірми. Один із шляхів визначення вартості фірми полягає у визначенні ціни пакету її звичайних акцій. Коли зростає ціна акцій фірми, вважається, що збагачуються акціонери.

Фінанси виявили багато делікатних підходів і озброїли фінансових менеджерів прийомами для вирішення складних проблем бізнесу. До 1970 року ставка робилася на вивчення шляхів ефективного управління робочим капіталом, на поліпшення методики ведення фінансового обліку, на тлумачення балансу та звіту про результати діяльності. За останні п'ятнадцять років фінанси розширили свої межі, наголос тепер робиться на пошукові шляхів ефективного використання обмежених фінансових ресурсів та на інвестування коштів в активи чи проекти, що приносять високі доходи за найменшого ризику. Увагу було звернено на вивчення альтернативних можливостей та на аналіз впливу кожної з них на оцінку загальної вартості капіталу фірми. Більше уваги приділялось визначенню ефективних співвідношень між фінансуванням бізнесу за допомогою позик і продажем цінних паперів, а також проведенню оптимальної дивідендної політики. Очевидною стала потреба довгострокового тюкування, використання нових фінансових важелів, розуміння механізму міжнародних фінансів

Знати фінанси тепер повинні не лише фінансисти, ревізори та плановики. У будь-якій фірмі бухгалтерії, статистики, працівники відділів збуту значно краще вестимуть справи, якщо вони знаються на фінансах. У схваленні остаточних планів, розроблених фінансовими службами, повинні брати участь різні відділи фірми.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes