Вступ до спеціальності, Детальна інформація

Вступ до спеціальності
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Інше
Автор: фелікс
Розмір: 18
Скачувань: 2131
Oe

O

\x1B00вий аналіз дає змогу вибрати гнучке рішення, як вкладати гроші найвчасніше і найвигідніше. Якщо фінансисти добре роблять свою справу — бо не примножують достаток компанії.

Фінансовий менеджер несе добру звістку інвесторам, коли представляє фінансовий звіт про доходи, які швидко і невпинно зростають за мінімального ризику. Чому добрі звістки такі важливі її і такі потрібні? Бо, врешті-решт, акціонери (інвестори) визначають ринкову вартість капіталу фірми за ціною випущених фірмою в обіг цінних паперів. Якщо фірма має добру репутацію і ці люди вірять, що так буде й надалі; ціна акцій триматиметься високою. І навпаки, погана репутація, коли можливі низькі доходи та ще й за високого рівня ризику, знижує ціну акцій.

Аби мати успіх, фінансовим менеджерам слід пильнувати за найменшими змінами у сфері фінансів. Вони повинні опановувати дедалі складніші методи, щоб якомога точніше передбачати все у зростаючій конкурентній боротьбі. Їм належить ефективно діяти у ситуаціях, що постійно змінюються як у фірмі, так і поза нею. Одне слово, фінансові менеджери мають своєчасно виявляти зміни в житті суспільства, фінансовій сфері та відповідно реагувати на них.

І, як наслідок, зростає потреба точно вираховувати час впровадження у виробництво нових товарів, стежити за потребами поточного та перспективного ринку товарів і послуг, завжди бути певним, що рішення підкріплені альтернативними планами. В умовах зростаючої конкуренції інколи слід міняти як напрямки наукових досліджень, так і технологію виробництва, аби забезпечити конкурентоспроможність нових товарів.

Правила користування бібліотекою

У Тернопільській академії народного господарства, звичайно, як і у кожному навчальному закладі, є бібліотека.

Недавно, на одній з лекцій ми, першокурсники, були ознайомлені з бібліотечною справою. Бібліотекар докладно розповіла нам про правила користування послугами бібліотеки і читальних залів, про порядок пошуку та замовлення літератури, а також про те, яку відповідальність ми будемо нести в разі порушення правил користування в бібліотеці.

Свою цікаву і важливу розповідь бібліотекар розпочала з невеличкого вступного слова про те, як багато важить книга в житті людини, і нагадала уже всім відому народну мудрість: "Книга-джерело знань". Навіть ще древні єгиптяни говорили : "Ти повинен звернути своє серце до книг. На світі немає нічого кращого за книги. Я хотів би хотів показати твоїм очам їх красу..." А великий римський трибун Ціцерон сказав: "Дім, в якому немає книг, подібний до тіла без душі."

Книга таїть у собі мудрість для багатьох. Найкращі книги стали безсмертними, вони увійшли в скарбницю світової культури, в них мудрість і краса, глибина людських переживань і поклик до щастя. У народі кажуть: книжка вчить, як на світі жить.

У своїй промові бібліотекар слушно зауважила нам, що студент і книжка поняття нероздільне. Але з книгою ще треба вміти працювати. Особливо потрібно знати правила користування послугами бібліотеки. Ми усі були ознайомлені з Законом України "Про бібліотеку та бібліотечну справу", який був затверджений уже в 1995 році. Цей закон дає таке визначення: "Бібліотеки-це культурно-освітні центри." Вони бувають трьох типів :

1) бібліотеки клубів, будинків культури;

2) наукові (великі державні, академічні, університецькі і галузеві бібліотеки);

3) спеціальні (технічні бібліотеки, бібліотеки підприємств і т.д.);

Важливо знати про бібліотечну систему України. До неї входять:

1. Центральна Науково-Академічна бібліотека ім. Вернадського, яка була створена в 1918р. Її бібліотечний фонд налічує 10 мільйонів одиниць.

2. Бібліотека Львівського державного університету. Бібліотечний фонд налічує 3 мільйони одиниць. Тут зібрано видання, написані 40 мовами світу.

3. Бібліотека Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка. Її бібліотечний фонд налічує 0.8 мільйонів одиниць.

Бібліотека – це бібліотечно- бібліографічний, культурно-просвітницький інститут, який сприяє піднесенню інтелектуального та культурного потенціалу суспільства. Завдання вузівських бібліотек сприяти успішному проходженню учбового процесу в вузі.

Бібліотечний каталог – це перелік творів друку й інших документів, наявних у фонді бібліотеки, складений у певному порядку. Відомості про них подаються у каталозі у вигляді бібліографічних записів.

Бібліотечний запис складається з бібліографічного опису документу, класифікаційних індексів, предметних рубрик тощо. Найбільш поширені каталоги, в яких бібліографічні записи документів представлені на окремих картках, а картки розставлені в каталожних скриньках.

Бібліотечний опис документа – це сукупність даних про цей документ і його автора, заголовок, читацьке призначення, вихідні дані.

Титульний листок документа є основою для бібліотечного опису.

Алфавітний каталог виконує інформаційну функцію в бібліотеці.

Бібліографічні записи творів розташовані в алфавітному порядку.

Систематичний каталог – це бібліотечний каталог, в якому бібліографічні записи розташовані за галузями знань у відповідності з певною системою бібліотечно- бібліографічної інформації. Систематичний каталог виконує інформаційну, пошукову, освітню функцію. В користуванні систематичний каталогом надає допомогу алфавітно- предметний покажчик(АПП). АПП – це алфавітний перелік усіх понять предметів про які збирається література у конкретному систематичному каталозі, що супроводжується вказівкою на індекси розділів, де міститься ця література.

Класифікація – це розподіл творів друку за змістом, за галузями знань.

Важливе місце в довідково- бібліографічному апараті посідає систематична картотека статей. Вона будується так як систематичний каталог. Для картотеки розписуються статті з журналів, газет, збірників. Вони систематизуються по розділах, підрозділах, бібліотечно- бібліографічних класифікаціях (ББК), а всередині оберненій хронології.

ББК, що сьогодні використовується вийшла в 1960 році в СРСРі до нашого часу не дуже змінилася. Існує поділ на краєзнавчу картотекау яка ведеться за однією рубрикою “Тернопільщина”, картотека праць викладачів, картотека газети і журнали.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes