Кондиціювання та провітрювання, Детальна інформація

Кондиціювання та провітрювання
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Інше
Автор: фелікс
Розмір: 21.1
Скачувань: 2059
Способи вентиляції

Самий простий з відомих методів провітрювання - це провітрювання шляхом відкривання вікон. Наступний етап - природна вентиляція. Саме вона проектується в звичайних квартирах це - витяжки у ванних кімнатах і кухнях, потік повітря через нещільність у вікнах, дверях і при їх відкриванні.

Більш ефективніший спосіб - механічна вентиляція. Механічні вентиляційні системи поділяються на приточні, які служать для подачі в приміщення свіжого, заздалегідь обробленого повітря, і витяжні - для видалення відпрацьованого повітря. При цьому ці системи не обов'язково суміщати. Досить часто мають місце випадки установки механічних приточних систем без механічного видалення. Приточні і витяжні системи можуть (і, по великому рахунку, повинні) містити шумопоглиначі.

Приточні вентиляційні системи включають камеру для відокремлення і попередньої обробки повітря, повітроходи для транспортування повітря до місця призначення і фурнітуру (решітки, клапани, диффузори і т.п.), для правильної організації потоків повітря і привабливого зовнішнього вигляду. У приточній камері повітря очищається від пилу і інших механічних домішок, може підігріватися (в зимовий час) або охолоджуватися і осушуватися (влітку). Приточна камера встановлюється як під стелею або за підвисною стелею безпосередньо в приміщенні, що вентилюється, так і в окремому приміщенні - в залежності від розмірів і продуктивності.

Витяжні системи складаються з повітроходів, фурнітуры і витяжних вентиляторів, які можуть бути як звичайними, що встановлюються на горищі або на технічному поверсі, так і в "даховому" виконанні (безпосередньо в плоскій покрівлі, з горизонтальним або вертикальний випуском).

ПРИТОЧНО-ВИТЯЖНІ суміщають функції приточної і витяжної вентиляції можуть бути моноблочними і служать одночасно як для подачі, так і для видалення повітря. При цьому у приточно-витяжних системах є можливість повторного використання теплоти (холоду) відпрацьованого повітря за допомогою рециркуляції або рекуперації. У першому випадку відпрацьоване повітря повністю очищається і подається зворотньо в приміщення (повна рециркуляція), що скорочує витрати на підготовку повітря і є найбільш ефективним способом енергозбереження. Рекуперацію застосовують в тих випадках коли не можна застосувати рециркуляцію. Відпрацьоване і свіже повітря запускають в теплообмінник, де відбувається обмін теплом без безпосереднього контакту відпрацьованого і свіжого повітря.

Основними виробниками компонентів вентиляційних систем є: REMAK, PYROX, KANALFLAKT, ABB, AIR TRADE CENTRE, CIAT, EUREKA, EURO REGISTER, FRANCE AIR, HELIOS, OSTBERG, ROSENBERd VORTICE, TWITOPLAST. До нестач вентиляційних систем можна віднести громіздку мережу повітроходів, підтримку допустимих, але не оптимальних параметрів мікроклімату і відсутність автоматичного режиму.

Місцеві системи

Для кондиціонування невеликих житлових або офісних приміщень використовують місцеві системи кондиціонування, які відносяться до розряду побутових. Місцевими ці системи називаються тому, що вироблення холоду і обробка повітря проходить в одному місці у приміщенні, що обслуговується. Будуються вони на базі кондиціонерів трьох типів.

Віконні - це повністю укомплектовані кондиціонери, в яких є фільтр, охолоджуюча машина, вентилятор. Крім Фільтра грубого очищення, є також електростатичний і дезодорируючий фільтр. Потужність сучасних моделей досягає 8 кВт. Багато які такі моделі працюють не тільки на охолодження, але і на нагрівання - в їх складі є тепловий насос. При цьому вони можуть проводити як рециркуляцію, так і підмішування зовнішнього повітря. До переваг можна віднести саму низьку ціну і легкість монтажу, до недоліків - ту обставину, що вони всі "стирчать у вікнах", "з'їдають" значну частину світлового отвору, внаслідок чого освітленість кімнати значно падає. І, нарешті, ці кондиціонери все-та-ки самі шумливі.

На ринку представлені наступні виробники віконних кондиціонерів: ARISTON, CARRIER, DE LONGHI, ELECTRA, ELEC-TROLUX, FUJI. FUJITSU GENERAL FUNAI, GENERAL ELECTRIC, HITACHI, LG, MITSUBISHI, PANASONIC, SAMSUNG, SHARP, TOSHIBA, WHITE-WESTINGHOUSE.

Мобільні кондиціонери по влаштуванню схожі на віконні, але не "стирчать у вікні". Повітрохід довжиною до 5 метрів приєднують до отвору в стіні, вікні або до відкритої кватирки (саме так і робить більшість наших співгромадян). Перевага в тому, що "мікроклімат" подорожує разом з вами, наприклад на дачу. Ринок пропонує моделі ARISTON, DE LONGHI. DEKKER, ELECTRA, ELECTROLUX, MIZUSHI.

Спліт-системи

>

@

B

D

F

H

J

L

N

P

R

T

T

V

X

Z

\

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes