Інтернет, Детальна інформація

Інтернет
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 32.6
Скачувань: 1860
www.umc.ua

Остаточний план розширення системи присвоєння імен ресурсів у Internet був нарешті, оголошений комітетом IAHC (International Ad Hoc Committee). Відповідно до нових рішень, до доменів вищого рівня, що включає сьогодні com, net, org, додадуться:

firm – для ділових ресурсів Мережі;

store – для торгівлі;

web – для організацій, що мають відношення до регулювання діяльності в WWW;

arts – для ресурсів гуманітарного утворення;

rec – ігри й розваги;

info – надання інформаційних послуг;

nom – для індивідуальних ресурсів, а також тих, хто шукає свої шляхи реалізації, що відсутні в приведеному убогому списку.

Крім того, у рішеннях IAHC сказано, що засновується 28 уповноважених агентств по присвоєнню імен в усьому світі. Як заявлено, нова система дозволить успішно перебороти монополію, що була нав'язана єдиним уповноваженим – компанією Network Solutions. Усі нові домени будуть розподілені між новими агентствами, а колишні будуть відслідковуватися спільно Network Solutions і National Science Foundation .

В даний час щомісяця реєструється приблизно 85 тисяч нових імен. Річна оплата імені складає 50 доларів. Нові реєстраційні агентства повинні будуть представляти сімох умовних географічних регіонів. Для претендентів на роль агентств із кожного регіону будуть улаштовані лотереї. Компанії, що бажають брати участь у них, повинні внести вступний внесок у розмірі 20 тисяч доларів і мати страховку на суму не менш 500 тисяч доларів на випадок нездатності справитися з роллю реєстратора доменних імен.

Провести границу між підадресом сітки і підадресом комп’ютера досить тяжко. Ця граница встановлюється за згодою між сусідніми маршрутизаторами. Добрим є те, що як користувачу, Вам николи не прийдеться турбуватись про це. Це має значення тільки при створенні сітки..

Припустим, Ви передаєте необроблені цифрові дані 8-ми бітними порціями або байтами. Самий простий варіант контрольної суми – скласти значення цих байтів і помістити в кінець цієї порції інформації додатковий байт, утримуючий цю суму. Принимаючий TCP виконує такій же розрахунок. Якщо в процесі передачі якій-небудь байт змінився, то контрольні суми не будуть зпівпадати, и Ви взнаєте про помилку. Звичайно, при наявності двух помилок вони можуть компенсувати друг друга, але такі помилки можно виявити більш тяжкими.

PAGE

PAGE 1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes