Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх комплексної державної експертизи (11.04.2002), Детальна інформація

Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх комплексної державної експертизи (11.04.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.5
Скачувань: 653
9. Проведення комплексної державної експертизи забезпечується відповідальними виконавцями - службами Укрінвестекспертизи, які згідно із законодавством:

укладають договори на проведення комплексної державної експертизи з інвесторами (замовниками);

залучають на договірних засадах виконавців складових частин комплексної державної експертизи;

визначають обсяги та разом з виконавцем окремої складової частини комплексної експертизи - вартість робіт;

видають комплексні експертні висновки.

10. Проведення комплексної державної експертизи інвестиційних програм і проектів будівництва, які затверджуються Кабінетом Міністрів України, крім випадків, передбачених законодавством, забезпечується Центральною службою Укрінвестекспертизи із залученням відповідних галузевих (міжгалузевих) служб Укрінвестекспертизи.

Проведення комплексної державної експертизи інших інвестиційних програм і проектів будівництва забезпечується місцевими та галузевими (міжгалузевими) службами Укрінвестекспертизи.

11. Вартість проведення комплексної державної експертизи інвестиційних програм у повному обсязі становить до 10 відсотків вартості їх розроблення.

Показники, за якими визначається вартість проведення комплексної державної експертизи проектів будівництва (з відповідними рекомендаціями щодо її розподілу між виконавцями складових частин цієї експертизи), встановлюються Державним комітетом з будівництва та архітектури за погодженням з центральними органами виконавчої влади, відповідальними за проведення відповідних частин комплексної державної експертизи.

12. Для проведення комплексної державної експертизи інвестор (замовник) подає відповідній службі Укрінвестекспертизи документацію у складі згідно з державними будівельними нормами.

Служби Укрінвестекспертизи забезпечують кількість примірників проектно-кошторисної документації, достатню для проведення комплексної державної експертизи.

13. Загальний термін проведення комплексної державної експертизи інвестиційних програм і проектів будівництва не повинен перевищувати 45 календарних днів. у випадках, передбачених законодавством, термін може бути продовжений до 120 календарних днів.

14. Висновок комплексної державної експертизи складається на підставі висновків виконавців її складових частин, затверджується керівником служби Укрінвестекспертизи і дійсний протягом терміну дії вихідних даних на проектування.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes