Про затвердження Порядку перерахування дотації вирівнювання та субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, коштів, що передаються до державного бюджету з місцевих бюджетів, Детальна інформація

Про затвердження Порядку перерахування дотації вирівнювання та субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, коштів, що передаються до державного бюджету з місцевих бюджетів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.7
Скачувань: 776
O

Oe

O

\x1C00а Севастополя, міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) та районних бюджетів. Такі платежі здійснюються до 25 числа місяця, що настає за звітним.

12. Державне казначейство надає Мінфіну таку інформацію:

щодня - про перераховані державному бюджету суми коштів в розрізі зведених бюджетів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя;

щодекади - про фактичне надходження доходів, за рахунок яких державному бюджету перераховуються кошти, в розрізі зведених бюджетів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя і про суми, перераховані державному бюджету;

щомісяця - про фактичне надходження доходів до загального фонду бюджету Автономної Республіки Крим, обласних, міських (міст Києва та Севастополя, міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) та районних бюджетів, за рахунок яких державному бюджету перераховуються кошти, і про суми, перераховані державному бюджету.

Органи Державного казначейства щодня надають відповідним фінансовим органам інформацію про фактичне надходження доходів до загального фонду місцевих бюджетів, зазначених у пункті 9 цього Порядку, за рахунок яких державному бюджету перераховуються кошти, та про перераховані суми.

Перерахування коштів, що передаються до міських

(міст Києва та Севастополя, міст республіканського

Автономної Республіки Крим і обласного значення)

та районних бюджетів з бюджетів районів у містах,

сіл, селищ, міст районного значення

та їх об'єднань

13. Управління Державного казначейства в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі перераховують кошти, що передаються з бюджетів районів у містах, сіл, селищ, міст районного значення та їх об'єднань, за рахунок надходжень доходів, які враховуються під час визначення обсягів міжбюджетних трансфертів відповідних бюджетів, згідно з нормативами щоденних відрахувань і в обсягах, установлених рішеннями міських (міст Києва та Севастополя, міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) та районних рад про бюджет.

14. Управління Державного казначейства в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі для зарахування коштів, що передаються до міських (міст Києва та Севастополя, міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) та районних бюджетів, відкривають відповідним місцевим бюджетам в установленому Державним казначейством порядку аналітичні рахунки обліку доходів загального фонду місцевих бюджетів.

15. Суми недоодержаних коштів, що передаються з бюджетів районів у містах, сіл, селищ, міст районного значення та їх об'єднань згідно з розписом міських (міст Києва та Севастополя, міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) та районних бюджетів на відповідний рік шляхом застосування нормативів щоденних відрахувань, перераховуються органами Державного казначейства на підставі платіжних доручень відповідних фінансових органів за рахунок доходів загального фонду відповідного місцевого бюджету, з якого здійснюються такі платежі. Термін здійснення таких платежів установлюється рішеннями міських (міст Києва та Севастополя, міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення), районних рад про бюджет на відповідний рік.

Перерахування субвенцій з державного бюджету

місцевим бюджетам

16. Субвенції з державного бюджету перераховуються бюджету Автономної Республіки Крим, обласним, міським (міст Києва та Севастополя) бюджетам в обсягах, установлених законом про державний бюджет.

17. Субвенції перераховуються Державним казначейством на рахунки місцевих бюджетів, відкриті в органах Державного казначейства в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, із загального фонду державного бюджету - згідно з розписом державного бюджету, із спеціального фонду державного бюджету - пропорційно плановим річним обсягам, затвердженим законом про державний бюджет на відповідний рік, у межах і за рахунок відповідних надходжень.

18. Одержані відповідно до пункту 17 цього Порядку субвенції Рада міністрів Автономної Республіки Крим, облдержадміністрації розподіляють між бюджетами районів, міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення пропорційно плановим обсягам субвенцій, передбаченим цим бюджетам у рішеннях Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних рад про бюджет на відповідний рік.

19. Управління Державного казначейства в Автономній Республіці Крим та в областях на підставі платіжних доручень відповідних фінансових органів протягом двох операційних днів перераховують субвенції на рахунки загального та спеціального фонду міських (міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) та районних бюджетів, відкриті в органах Державного казначейства, для здійснення передбачених у цих бюджетах видатків.

20. У разі коли видатки за рахунок субвенцій з державного бюджету здійснюються з бюджетів міст районного значення, районів у містах, сіл, селищ, субвенції, одержані відповідно до пункту 19 цього Порядку, розподіляються міськими (міст Києва та Севастополя), районними держадміністраціями та виконавчими органами міських (міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) рад пропорційно плановим обсягам субвенцій, передбаченим зазначеним бюджетам у рішеннях міських (міст Києва та Севастополя, міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення) та районних рад про бюджет на відповідний рік.

21. Управління Державного казначейства в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі на підставі платіжних доручень відповідних фінансових органів протягом двох операційних днів перераховують субвенції на рахунки загального та спеціального фонду бюджетів міст районного значення, районів у містах, сіл, селищ для здійснення видатків, передбачених у відповідних місцевих бюджетах.

22. Одержані відповідними місцевими бюджетами суми субвенції перераховуються протягом одного операційного дня на рахунки головних розпорядників бюджетних коштів, відкриті в органах Державного казначейства.

23. Усі учасники розрахунків у графі "призначення платежу" платіжного доручення додатково роблять посилання на норму закону про державний бюджет або рішення ради про бюджет на відповідний рік, у яких передбачено надання субвенцій.

24. Порядок відкриття рахунків в органах Державного казначейства, а також відображення проведених операцій у бухгалтерському обліку та фінансовій звітності про виконання державного і місцевих бюджетів установлюється Державним казначейством.

25. Обсяги передбачених на бюджетний рік субвенцій, не використані розпорядником бюджетних коштів за призначенням, органи Державного казначейства перераховують державному бюджету в останній робочий день бюджетного періоду.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes