Про затвердження Порядку зарахування та використання коштів, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом будинкам-інтернатам (пансіонатам) (26.04.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку зарахування та використання коштів, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом будинкам-інтернатам (пансіонатам) (26.04.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 6.4
Скачувань: 714
0567 Про затвердження Порядку зарахування та використання коштів, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом будинкам-інтернатам (пансіонатам) (26.04.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 26 квітня 2002 р. N 567

Київ

Про затвердження Порядку зарахування

та використання коштів, що підлягають

перерахуванню Пенсійним фондом

будинкам-інтернатам (пансіонатам)

Відповідно до статті 88 Закону України "Про пенсійне забезпечення" ( 1788-12 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок зарахування та використання коштів, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом будинкам-інтернатам (пансіонатам), що додається.

2. Міністерству праці та соціальної політики, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити:

подання в місячний термін адміністраціями будинків-інтернатів (пансіонатів) органам Пенсійного фонду списків пенсіонерів, які подали особисті письмові заяви про перерахування цим установам різниці між сумою призначеної їм пенсії і сумою пенсії, яка виплачується їм та непрацездатним членам їх сімей відповідно до частини першої статті 88 Закону України "Про пенсійне забезпечення" ( 1788-12 );

здійснення контролю за своєчасністю, повнотою зарахувань та цільовим використанням коштів, перерахованих будинкам-інтернатам (пансіонатам).

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 26

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 26 квітня 2002 р. N 567

ПОРЯДОК

зарахування та використання коштів, що

підлягають перерахуванню Пенсійним фондом

будинкам-інтернатам (пансіонатам)

1. Цей Порядок визначає механізм зарахування та використання коштів, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом будинкам-інтернатам (пансіонатам) відповідно до статті 88 Закону України "Про пенсійне забезпечення" ( 1788-12 ).

2. Адміністрація будинку-інтернату (пансіонату) надсилає в установленому порядку в триденний термін після зарахування пенсіонера на проживання до цієї установи відповідне повідомлення до органів Пенсійного фонду.

До повідомлення додається особиста письмова заява пенсіонера про перерахування будинку-інтернату (пансіонату) різниці між сумою призначеної пенсіонеру пенсії і сумою пенсії, яка виплачується йому та непрацездатним членам його сім'ї відповідно до частини першої статті 88 Закону України "Про пенсійне забезпечення" ( 1788-12 ).

У разі недієздатності пенсіонера заяву подає його опікун або піклувальник. Якщо недієздатному пенсіонеру не призначено опікуна чи піклувальника, заява про перерахування зазначеної частини пенсії подається адміністрацією будинку-інтернату (пансіонату) за погодженням з органами опіки та піклування.

3. Після одержання повідомлення про зарахування пенсіонера на проживання до будинку-інтернату (пансіонату) і відповідних письмових заяв органи Пенсійного фонду в п'ятиденний термін оформляють розпорядження з визначенням суми, яку належить виплачувати пенсіонеру та непрацездатним членам його сім'ї, які перебувають на його утриманні згідно із частиною першою статті 88 Закону України "Про пенсійне забезпечення" ( 1788-12 ), та суми, яку належить перераховувати до будинку-інтернату (пансіонату) згідно з частиною другою цієї статті.

>*B*

h

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes