Про внесення змін до Методики оцінки вартості майна під час приватизації (27.04.2002), Детальна інформація

Про внесення змін до Методики оцінки вартості майна під час приватизації (27.04.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.8
Скачувань: 906
Термін дії висновку про вартість майна та звіту про оцінку майна для реєстрації статуту господарського товариства, що створюється на базі державного майна, становить 6 місяців від дати оцінки."

8. Розділ V викласти у такій редакції:

"V. Особливості визначення вартості внесків держави

до статутних фондів холдингових компаній

60. Статутні фонди холдингових компаній, які створюються шляхом внесення до них державного майна (у тому числі державних пакетів акцій) за його ринковою вартістю, визначаються за результатами незалежної оцінки.

61. Державне майно (у тому числі державні пакети акцій), що передається до статутних фондів раніше створених холдингових компаній, оцінюється шляхом проведення незалежної оцінки його ринкової вартості у порядку, встановленому законодавством про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність.

62. Незалежна оцінка державного майна (у тому числі державних пакетів акцій) проводиться експертом, що відбирається Фондом державного майна на конкурсних засадах у порядку, встановленому нормативно-правовими актами з оцінки майна, та з урахуванням вимог розділів I та II цієї Методики.

При цьому висновки про вартість майна, яке вноситься (передається) до статутних фондів холдингових компаній, затверджуються відповідними органами, що вносять (передають) зазначене майно.

На підставі затверджених висновків про вартість майна державний орган приватизації підписує акт приймання-передачі робіт з незалежної оцінки державного майна".

9. Абзац четвертий пункту 84 замінити абзацами такого змісту:

"Вартість державного майна цілісного майнового комплексу, наданого в оренду, оцінюється з урахуванням особливостей, визначених абзацом четвертим пункту 85. Порядок визначення часток держави та орендаря у відсотковому виразі у вартості цілісного майнового комплексу, наданого в оренду, встановлюється Фондом державного майна.

Під час приватизації шляхом викупу державного майна цілісного майнового комплексу, зданого в оренду, ціна продажу обов'язково включає суму прострочених зобов'язань орендаря за розрахунками за оренду державного майна та не використаний на дату оцінки залишок амортизації, нарахованої на орендовані необоротні активи.

До початкової вартості державного майна цілісного майнового комплексу, що перебуває в оренді, для продажу на аукціоні (за конкурсом) не включається сума зазначених прострочених зобов'язань".

10. Пункт 85 доповнити абзацом такого змісту:

"Початкова вартість продажу цілісних майнових комплексів, віднесених Державною програмою приватизації до об'єктів групи В та Г, визначається у плані приватизації об'єкта на підставі затвердженого висновку про вартість цілісного майнового комплексу".

11. Пункт 88 доповнити абзацом такого змісту:

B*

R

T

\x02C6

\x0160

\x0152

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x7AD9)\x1C00ондах комерційних банків, номінальна вартість яких не перевищує 5000 гривень".

12. Пункт 89 доповнити після абзацу першого абзацами такого змісту:

"Початкова вартість продажу акцій, що належать державі в статутних фондах комерційних банків, визначається шляхом збільшення номінальної вартості на коефіцієнт індексації та на відповідну частку чистого прибутку комерційного банку, отриманого з початку календарного року, в якому проводиться оцінка. Коефіцієнт індексації розраховується виходячи із зміни офіційного курсу гривні до долара США, встановленого Національним банком, від дати реєстрації останньої емісії акцій комерційного банку до дати оцінки акцій під час їх приватизації.

Для акцій, що належать державі, комерційних банків у формі ВАТ і акцій, які пройшли лістинг і котируються на фондових біржах та в їх філіалах або Першій позабіржовій фондовій торговельній системі, у разі їх повторного продажу дозволяється встановлювати початкову вартість на рівні середньозваженої вартості акцій за результатами укладених угод, але не нижче номінальної вартості. Розрахунок середньозваженої вартості акцій проводиться з урахуванням вимог пункту 93 цієї Методики".

У зв'язку з цим абзац другий вважати абзацом четвертим.

13. Пункти 93 - 96 викласти в такій редакції:

"93. Початкова вартість пакетів акцій відкритих акціонерних товариств, що підлягають продажу на конкурсах, крім таких, що проводяться із залученням радників, визначається державним органом приватизації у такому порядку:

щодо пакетів акцій ВАТ, статутні фонди яких визначені з урахуванням індексації балансової вартості основних засобів станом на 1 січня 1995 р., початкова вартість акції визначається на рівні їх номінальної вартості, але не нижче середньозваженої вартості продажу акцій за результатами укладених угод, у тому числі за результатами продажу на конкурсах за грошові кошти, а також на фондових біржах та в їх філіях або Першій позабіржовій торговельній системі за період 1 рік до дати оцінки початкової вартості з поправкою на коефіцієнт властивостей пакета акцій, що оцінюється;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes