Про внесення змін до Методики оцінки вартості майна під час приватизації (27.04.2002), Детальна інформація

Про внесення змін до Методики оцінки вартості майна під час приватизації (27.04.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.8
Скачувань: 907
щодо пакетів акцій ВАТ, статутні фонди яких визначені без урахування індексації балансової вартості основних засобів станом на 1 січня 1995 р., у разі відсутності на дату оцінки інформації про середньозважену вартість - на рівні номінальної вартості з урахуванням індексації балансової вартості основних засобів, що увійшли до статутного фонду товариства, станом на 1 січня 1995 року;

щодо пакетів акцій ВАТ, статутні фонди яких визначені без урахування індексації балансової вартості основних засобів станом на 1 січня 1995 р. за наявності інформації про середньозважену вартість - на рівні середньозваженої вартості, але не нижче їх номінальної вартості.

Під час повторного продажу пакета акцій на конкурсі, крім продажу із залученням радника, його початкова вартість може бути зменшена в сукупності не більш як на 30 відсотків початкової вартості, визначеної для першого продажу на конкурсі. В окремих випадках за рішенням конкурсної комісії початкова вартість може бути додатково знижена за результатами аналізу попиту та пропонування.

Зміст, форма та порядок складання актів оцінки початкової вартості пакетів акцій ВАТ, що підлягають продажу на конкурсах, а також процедура визначення коефіцієнтів властивостей пакетів акцій, порядок зміни їх початкової вартості під час повторного продажу встановлюються Порядком визначення початкової вартості пакетів акцій товариства при продажу на конкурсах, що затверджується Фондом державного майна України.

Початкова вартість пакетів акцій холдингових компаній визначається за результатами незалежної оцінки з урахуванням вартості пакетів акцій та іншого майна, що передані до їх статутних фондів, результатів фінансовогосподарської діяльності тощо.

94. Початкова вартість пакетів акцій відкритих акціонерних товариств, що підлягають продажу на відкритих торгах за процедурою тендеру, міжнародних фондових ринках та конкурсах із залученням радників для їх підготовки до продажу, пошуку потенційних покупців та організації продажу, встановлюється за результатами проведення незалежної оцінки, здійсненої в порядку, встановленому законодавством про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність.

95. Якщо на конкурс надійшла заява від одного покупця відповідно до вимог пункту 62 Державної програми приватизації на 2000-2002 роки ( 1723-14 ), ціна продажу пакета акцій ВАТ визначається за результатами незалежної оцінки, але не може бути нижчою за ціну, яку запропонував покупець в своїй конкурсній пропозиції.

Незалежна оцінка пакетів акцій проводиться у порядку, встановленому законодавством, а також з урахуванням умов продажу, визначених частинами другою та третьою пункту 59 Державної програми приватизації на 2000-2002 роки ( 1723-14 ). При цьому експерт здійснює розрахунок з використанням методичних прийомів оцінки вартості діючого підприємства (цілісного майнового комплексу) та ринкової вартості підприємства при існуючому використанні. Висновки експерта про проведення незалежної оцінки пакета акцій з метою його продажу одному покупцю затверджуються керівником державного органу приватизації.

Експерт, що проводить незалежну оцінку пакета акцій ВАТ, визначається державним органом приватизації на конкурсних засадах. Якщо до підготовки пакета акцій для продажу залучався радник, заходи щодо укладення договору на проведення такої оцінки та її фінансування здійснює радник.

96. На підставі отриманих результатів незалежної оцінки початкової вартості пакетів акцій державний орган приватизації готує рекомендації конкурсній (тендерній) комісії щодо їх початкової вартості. Акт оцінки, який містить рекомендації конкурсній комісії щодо початкової вартості пакетів акцій, використовується конкурсною комісією для визначення умов конкурсу (повторного конкурсу) протягом терміну його дії.

Термін дії акта оцінки початкової вартості пакета акцій для використання конкурсною комісією становить 6 місяців від дня затвердження. У разі потреби погодження умов продажу пакетів акцій у випадках, передбачених законодавством, термін дії акта оцінки початкової вартості пакета акцій продовжується на термін їх погодження.

Термін дії висновків про вартість пакета акцій та звіту про оцінку пакета акцій для оголошення умов продажу пакета акцій становить 9 місяців від дати оцінки.

Термін дії висновків про вартість пакета акцій та звіту про оцінку пакета акцій для укладення договору купівлі-продажу пакета акцій у випадку, зазначеному в пункті 95 цієї Методики, становить 1 місяць від дня затвердження".

14. У тексті Методики замінити у всіх відмінках слова "початкова ціна" - словами "початкова вартість"; слова "експертна оцінка" - словами "незалежна оцінка"; слова "звіт про проведення експертної оцінки", "звіт експерта про експертну оцінку оцінюваного майна", "звіт експерта про експертну оцінку", "звіт про експертну оцінку" - словами "звіт про оцінку майна"; слова "висновок експерта про вартість оцінюваного майна", "висновки про вартість оцінюваного майна", "висновки з питань експертної оцінки майна", "висновки експерта про експертну оцінку" - словами "висновок про вартість майна" у відповідному відмінку.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes