Про затвердження Програми створення системи інформаційного забезпечення на автомобільних дорогах загального користування на 2002-2010 роки (27.04.2002), Детальна інформація

Про затвердження Програми створення системи інформаційного забезпечення на автомобільних дорогах загального користування на 2002-2010 роки (27.04.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15.2
Скачувань: 756
0586 Про затвердження Програми створення системи інформаційного забезпечення на автомобільних дорогах загального користування на 2002-2010 роки (27.04.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 27 квітня 2002 р. N 586

Київ

Про затвердження Програми створення системи

інформаційного забезпечення на автомобільних

дорогах загального користування

на 2002-2010 роки

На виконання Указу Президента України від 22 січня 2001 р. N 30 ( 30/2001 ) "Про поліпшення інформаційного забезпечення на автомобільних дорогах України" Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Програму створення системи інформаційного забезпечення на автомобільних дорогах загального користування на 2002-2010 роки (далі - Програма), що додається.

2. Міністерству фінансів, Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції за поданням головного розпорядника бюджетних коштів щороку під час формування проектів Державного бюджету України передбачати кошти для фінансування заходів Програми виходячи з реальних можливостей держави у межах загальних обсягів, що передбачаються для розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 27 квітня 2002 р. N 586

ПРОГРАМА

створення системи інформаційного забезпечення на

автомобільних дорогах загального користування

на 2002-2010 роки

Мережа автомобільних доріг загального користування (далі - автомобільні дороги) є складовою частиною транспортно-дорожнього комплексу держави і призначена забезпечувати безперервність та безпечність руху автомобілів з встановленою швидкістю, габаритами і навантаженням.

Теперішній стан інформаційного забезпечення на автомобільних дорогах не повною мірою відповідає вимогам змін, що сталися за останні 10 років у транспортно-дорожньому комплексі держави: перерозподіл транспортних потоків у мережі автомобільних доріг загального користування; затвердження нової класифікації цих доріг; збільшення обсягу транзитних перевезень вантажів і пасажирів та наявність міжнародних транспортних коридорів; масове обладнання автомобільних доріг новими об'єктами сервісу; розширення міжнародного туризму; формування нового за швидкісними показниками складу транспортних потоків.

Найважливішим у поліпшенні інформаційного забезпечення на автомобільних дорогах є комплексність: з одного боку, - учасникам руху повинна надаватися інформація про умови, режим, маршрут і напрямок руху, місцезнаходження транспортного засобу, розташування об'єктів дорожнього сервісу, аварійність, погодні умови тощо; з другого - учасники руху повинні мати екстрений зв'язок з відповідними службами. У цілому транспортний процес на автомобільних дорогах повинен бути контрольованим.

Ця Програма спрямована на забезпечення надання учасникам руху необхідної у конкретній дорожній обстановці своєчасної, повної та достовірної інформації.

Переважна більшість запропонованих у Програмі технічних засобів для створення системи інформаційного забезпечення на автомобільних дорогах буде розроблена і виготовлена вітчизняними підприємствами. На першому етапі виконання Програми можуть бути використані технічні засоби, що серійно випускаються закордонними компаніями.

Мета, завдання і етапи виконання Програми

Метою Програми є забезпечення належного функціонування транспортно-дорожнього комплексу України, своєчасне реагування на надзвичайні події, що сталися з учасниками дорожнього руху, надання необхідної інформації про режим, умови, напрямки і маршрути руху, місця розташування об'єктів дорожнього сервісу та стан дорожньої мережі.

Завдання Програми:

впровадження новітніх супутникових технологій зв'язку, навігації, застосування геоінформаційних систем;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes