Про затвердження Тимчасового положення про порядок проведення розрахунків за надання населенню послуг з газопостачання в умовах використання лічильників природного газу (будинкових або на групу будинк, Детальна інформація

Про затвердження Тимчасового положення про порядок проведення розрахунків за надання населенню послуг з газопостачання в умовах використання лічильників природного газу (будинкових або на групу будинк
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 6.7
Скачувань: 974
група будинків - будинки з однотипним інженерно-санітарним обладнанням та подібними будівельними і архітектурними характеристиками, поставка газу яким здійснюється через спільний ввідний газопровід;

квартирний лічильник газу - прилад обліку газу, що встановлюється на внутрішньому газопроводі в окремій квартирі або іншому ізольованому житловому приміщенні чи на відводі до газового приладу споживача.

4. Можливість об'єднання будинків у єдину групу для поліпшення обліку газу визначається схемою газопостачання та техніко-економічними розрахунками. У разі такого об'єднання власники будинків можуть укладати спільні угоди про зняття показань лічильника газу на цю групу будинків та про умови проведення розрахунків за спожитий газ.

У разі незгоди власника будинку (квартири) розраховуватися за спожитий газ за показаннями лічильника газу на групу будинків він може встановити лічильник газу окремо на будинок за власні кошти та укласти угоду про умови проведення розрахунків за спожитий газ.

Запровадження розрахунків за спожитий газ згідно з показаннями лічильника газу на будинок або групу будинків здійснюється за письмовою згодою споживачів.

5. Обсяги використаного споживачами газу визначаються:



e

r

t

v

\x1C00аннями лічильників газу (будинкових або на групу будинків) з подальшим розподілом обсягів спожитого газу між споживачами пропорційно кількості мешканців у квартирі або іншому ізольованому житловому приміщенні:

б) у будинках, де частково встановлено квартирні лічильники газу:

для споживачів, що мають квартирні лічильники газу, - за показаннями цих лічильників;

для споживачів, що не мають квартирних лічильників газу, - за показаннями лічильників газу (будинкових або на групу будинків), з яких виключаються сумарні показання квартирних лічильників газу, встановлених у цьому будинку або групу будинків, з подальшим розподілом цієї різниці газорозподільною організацією між споживачами, які не мають квартирних лічильників газу, пропорційно кількості мешканців у квартирі або іншому ізольованому житловому приміщенні.

У разі розміщення у будинку (групі будинків) юридичних осіб обсяг спожитого ними газу, облікований установленими у них лічильниками газу, виключається із сукупного обсягу за показаннями лічильників газу (будинкових або на групу будинків).

Відпуск газу юридичним особам здійснюється лише у разі встановлення окремого для них лічильника газу.

6. Зняття показань лічильників газу (будинкових або на групу будинків) провадиться представниками власника будинку (квартири) та газопостачальної організації щомісяця станом на останній робочий день звітного місяця. Показання цих лічильників газу фіксуються в акті прийняття-передавання газу, який складається у двох примірниках та зберігається протягом трьох років. При знятті показань можуть бути присутні представники державних контролюючих органів.

7. Зняття показань квартирних лічильників газу провадиться представником газопостачальної організації щомісяця станом на останній день звітного місяця (як правило, у день зняття показань будинкових лічильників газу). Показання квартирних лічильників газу фіксуються в окремому журналі поквартирного обліку споживання газу, який зберігається у власника будинку (квартири).

У разі неможливості зняття показань квартирних лічильників газу в останній день місяця розрахунковий обсяг споживання газу визначається відповідно до середнього обсягу споживання газу за три попередні місяці.

Якщо у наступному місяці виявлено різницю між нарахованими та фактичними обсягами споживання газу (з урахуванням показань квартирних лічильників газу), вона розподіляється між споживачами, які не мають квартирних лічильників газу, пропорційно кількості мешканців у квартирі.

8. У разі виявлення представниками газопостачальної організації порушень, пов'язаних з виходом з ладу лічильників газу (будинкових або на групу будинків), обсяг спожитого газу споживачами, які не мають квартирних лічильників газу, визначається згідно із середнім обсягом споживання газу за три попередні місяці до моменту виходу з ладу лічильника газу (будинкового або на групу будинків). У такому порядку здійснюється визначення обсягу спожитого газу до моменту усунення порушень в роботі лічильника.

9. Споживачі, які мають квартирні лічильники газу, заповнюють платіжні документи згідно з діючими цінами для відповідних груп споживачів та показаннями лічильників газу і розраховуються за спожитий газ не пізніше 10 числа наступного місяця, якщо інше не передбачено договором між споживачем і газопостачальником. Платіжні документи можуть виписуватися газопостачальною організацією.

10. Споживачі, які мають пільги з оплати житлово-комунальних послуг, та отримувачі житлових субсидій розраховуються за спожитий газ відповідно до законодавства та діючих нормативних актів.

11. Нарахування суми платежів за спожитий газ та заповнення платіжних документів споживачам, квартири яких не обладнані лічильниками газу, здійснюється газопостачальником на підставі розрахунків, проведених згідно з пунктами 5, 6 і 9 цього Положення, не пізніше 5 числа наступного місяця. Оплата спожитого газу здійснюється споживачем не пізніше 10 числа наступного місяця, якщо договором між споживачем і газопостачальником не встановлено іншого терміну.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes