Аналіз транспортних витрат, Детальна інформація

Аналіз транспортних витрат
Тип документу: Курсова
Сторінок: 14
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 41.5
Скачувань: 2187
Перемінні витрати будуть дорівнюють добуткові кількості відвідувань відділення на відповідну їм ставку нарахування перемінних витрат.

Постійні витрати не зміняться.

Підсумовуючи витрати по кожнім підрозділі визначимо собівартість одного замовлення.

Отримані результати показують, що при збільшенні кількості замовлень АТП, знижується собівартість витрат на їхнє виконання. Це відбувається через те, що змінюються тільки перемінні витрати, у постійні залишаються незмінними, тобто збільшується тільки частина витрат.

При середній ціні замовлення 31,9$ прибуток АТП за рік складе:

Прибуток від продажів 31,9*36 190 1 154 461

Собівартість послуг 817 331

Прибуток 337 130

У порівнянні з можливим прибутком попереднього року цей прибуток здається дивно низкою. Це походить із за того, що «переплата» замовників інших підрозділів знизилася, оскільки зменшилася собівартість надання послуг у підрозділах з максимальними витратами і розривши між рівнями цін скоротився. Плату за замовлення можна запропонувати залишити максимальної з можливістю надання різних знижок.

ВИСНОВКИ

Виробництво будь-якого товару потребує затрат економічних ресурсів, що, у силу своєї відносної рідкості, мають визначені ціни. Кількість якогось товару, що фірма намагається запропонувати на ринку, залежить від цін (витрат) і ефективності використання ресурсів, необхідних для його виробництва, з одного боку, і від ціни, по якій товар буде продаватися на ринку, - з іншого. Проте в процесі виробництва фірма-виробник поряд із витратами виробництва несе також витрати на просування товару на ринок, проведення маркетингових досліджень, організацію реклами, сплачує податки тощо.

Затрати, витрати, собівартість, є найважливішими економічними категоріями. Їхній рівень багато в чому визначає розмір прибутку і рентабельності підприємства, ефективність його господарської діяльності. Зниження й оптимізація витрат є одними з основних напрямків удосконалювання економічної діяльності кожного підприємства.

В залежєності від виду продукції, характеру технологічного процесу, особливостей переробки сировини використовують різні методи калькулювання (оцінки) витрат. До основних та найбільш практичних належать: метод прямого розрахунку, розрахунково-аналітичний метод, нормативний метод, параметричний метод, коефіцієнтний метод, метод виключення витрат, комбінований метод.

Проте основним завданням економіста є не тільки підрахування вже наявних витрат, але і знаходження всеможливих шляжів зниження витрат. Можливості зниження витрат виробництва виділяються й аналізуються по двох напрямках: по джерелах та чинниках. В середині підприємства витрати можна знижувати за рахунок зміни норм використання сировини, зменшення витрат живої праці на одиницю продукції тощо. Для цього розроблено ряд показників (індексів), які нині широко використовуються на підприємствах.

Значне зниження витрат досягається за рахунок застосування прогресивних методів організації виробництва, наприклад система “just in time”.

ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Анисимов А.П., Экономика, планирование и анализ деятельности автотранспортных предприятий, М.: Транспорт-2000 г.;

Белуха Н.Т. Бухгалтерский учет на автомобильном транспорте, //М.: Транспорт -1989 г.

Кондраков Н.П. Бухгалтерский учет .: М. Инфра-М 1999 г.

Курс экономической теории под ред. Чепурина М.Н., Киселевой Е.А. Издательство “АСА” К.: 1994 г.

Экономика, планирование и организация предприятий автомобильного транспорта под. ред. Голованенко С.Л. //М.: «Высшая школа»»-1985 г.

Шеремет А.Д., Сайфуллин Р.С., Методика финансового анализа, М.: Инфра-М 2003. с.50-70

Абалонин С.Л.«Стратегические зоны хозяйствования АТП» //Автомобильный транспорт №6-2001 с.17-18;

Азымова Т.Н. Особенности деятельности предприятий автомобильного транспорта, //Главный бухгалтер» №4-2003 с.17-20

Вельможин А.К., Гудков В. П. «К вопросу о рынке транспортных услуг» //Автомобильный транспорт №3-2000 с.14-15.

Медведев В.Н. «Мы пережили еще один год распада автомобильной отрасли» //Автомобильный транспорт № 6-2002 г.с.8-10;

Устав ТОВ АТП „Профтакси – 1”.

Сировина

Покупні напівфабрикати

Возвратні відходы

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes