Аналіз транспортних витрат, Детальна інформація

Аналіз транспортних витрат
Тип документу: Курсова
Сторінок: 14
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 41.5
Скачувань: 2183
13. Виконано роботи з наступною оплатою 9985,57 45 20

14. Виконані автопослуги 6576,86 46/6 20



Тому що немаловажне значення в господарській діяльності підприємства грає здача автотранспорту в оренду, необхідно вказати обов'язкові проводки по цьому виду діяльності

Таблиця 2.2

Облік прибутків від здачі автотранспорту в оренду

Зміст господарської операції Кореспонденція рахунків

Дт Кт

Здано автомобіль в оренду 01/1 01/2

Перераховано орендну плату від орендарів 51 76/1

Отримано прибуток від здачі автотранспорту в оренду 76/1 80

Нарахований ПДВ від прибутків по оренді 80 68

Перерахований ПДВ у бюджет 68 51



В умовах переходу до ринкових відносин автомобільний транспорт є найважливішою частиною виробничої інфраструктури.

Для підвищення ефективності використання автотранспорту на підприємстві необхідний комплексний підхід до оцінки виконуваних ними транспортно-технічних операцій в умовах орієнтації виробництва на кінцеві результати.

При визначенні собівартості продукції на автомобільному транспорті практикується умовний розподіл витрат на перемінні і постійні. До перемінних витрат відносять ті, котрі залежать від зміни загального пробігу автомобілів. Це витрати на паливо, мастильні матеріали, технічне обслуговування і ремонт автомобілів, амортизаційні відрахування по рухливому складі й ін. У перемінні витрати умовно включають деякі види витрат, що не залежать від пробігу автомобілів, наприклад внутрігаражна витрата палива, щоденне обслуговування, обтиральні матеріали, частина витрат по ремонті автомобілів (наприклад, витрати на фарбування)

До постійних витрат відносять ті, котрі не залежать від загального пробігу автомобілів. Вони плануються на 1 автомобіль-день роботи. Це накладні витрати і заробітна плата водіїв. Заробітна плата водіїв вантажних автомобілів при відрядній системі оплати праці включається в постійні витрати умовно, тому що її величина залежить від відстані перевезень вантажів і, отже, від пробігу автомобілів

3. Аналіз виконання плану та динаміка транспортних видатків

Основними кількісними показниками використання вантажного автотранспорту є обсяг перевезень і вантажообіг. Як уже відзначалося вище, частина машин підприємство здає клієнтам за договором оренди, тому дані нижченаведених таблиць дані по автомашинах, що знаходяться в перебігу року в розпорядженні АТП.

Таблиця 3.1

Виконання плану перевезення вантажів за 2002 р.

Показники План. Факт. % виконання

Кількість машин на балансі підприємства, з них

- в оренді

-на підприємстві 22

12

10 22

13

9 100

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes