Про затвердження Положення про державного інспектора з питань інтелектуальної власності Державного департаменту інтелектуальної власності (17.05.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про державного інспектора з питань інтелектуальної власності Державного департаменту інтелектуальної власності (17.05.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11
Скачувань: 771
16. Необхідною умовою перевірки є присутність під час її проведення особи, уповноваженої діяти від імені суб'єкта господарювання, що перевіряється.

17. Планова перевірка проводиться в робочі дні з 9 до 18 години.

18. Позапланова перевірка проводиться у будь-який час (у тому числі у позаробочий) в робочі або вихідні дні.

19. Суб'єкт господарювання, що перевіряється, зобов'язаний створити необхідні умови для проведення перевірки, а також надати засоби, необхідні державному інспектору для виконання ним своїх повноважень згідно з цим Положенням.

20. Забороняється створення суб'єктами господарювання будь-яких перешкод для проведення перевірки державним інспектором, який підтвердив свої повноваження відповідним посвідченням. Будь-яке затримання проведення перевірки, пов'язане з обмеженням прав державного інспектора в доступі до ліцензованих приміщень, обладнання, дисків для лазерних систем зчитування та документів, є підставою для застосування спеціальних заходів, передбачених Законом, у тому числі із залученням працівників органів МВС.

21. На вимогу суб'єкта права інтелектуальної власності державний інспектор приймає рішення про залучення такого суб'єкта чи його представника до проведення перевірки.

22. До участі у проведенні перевірки суб'єкт господарювання, що перевіряється, може залучати консультантів, експертів та інших фахівців з метою надання роз'яснень та захисту своїх прав і законних інтересів.

23. Акт перевірки складається в день її закінчення і підписується державним інспектором та усіма іншими особами, що брали участь у проведенні перевірки. У разі призначення експертизи вилучених дисків, матриць та документів перевірка вважається закінченою після отримання результатів експертизи.

24. В акті перевірки зазначаються:

дата і час її проведення;

прізвище, ім'я та по батькові державного інспектора, який її проводив;

посади, прізвища, імена та по батькові осіб, які брали участь у її проведенні;

факт наявності чи відсутності порушень;

детальний виклад кожного виду порушення (у разі його наявності) з посиланням на нормативно-правові акти (номер статті, частини тощо);

дата рішення про проведення експертизи (у разі його прийняття) та прізвища, імена та по батькові експертів, що її проводитимуть.

25. До акта перевірки додаються копії всіх документів та матеріалів проведення перевірки або їх перелік, розпорядження державного інспектора про усунення виявлених порушень, а у разі складення протоколу про адміністративне правопорушення - копія протоколу.

26. Особи, які беруть участь у проведенні перевірки, мають право письмово висловлювати обгрунтовані зауваження та/або пояснення, які додаються до акта перевірки. У разі їх незгоди із змістом акта вони підписують такий акт із зауваженнями.

27. Акт перевірки складається у двох примірниках, один з яких залишається у суб'єкта господарювання (уповноваженої особи), а другий передається Держдепартаменту.

28. Рішення державного інспектора про усунення виявлених порушень інтелектуальної власності можуть бути оскаржені до Держдепартаменту або до суду в порядку, визначеному законодавством.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes