Історія фізіологічних пологів, Детальна інформація

Історія фізіологічних пологів
Тип документу: Курсова
Сторінок: 28
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: фелікс
Розмір: 71.9
Скачувань: 1097
Сполучати вдох і видох з легким погладжуванням нижньої половини черева кінчиками пальців двох рук, проводячи їх від середньої лінії черева над лобком зовні та вверх.

Погладжувати шкіру у крижово-поперековій області сполучаючи з диханням.

Притискуваті шкіру до внутрішньої поверхні гребня клубової кістки біля двох передньоверхніх остей та у зовнішніх кутів крижового ромбу. При натискуванні біля передньоверхніх остей долоні розташовують вздовж стегон, натискування ж виконується кінцями великих пальців. Натискування у зовнішніх кутів крижового ромбу виконується підкладанням рук породіллі, стиснутих у кулаки.

Рахувати перейми.

В паузах між переймами відпочивати, та при змозі дрімати. Вагітні жінки повинні добре опанувати заходи та точно виконувати їх в послідовності, визначеній персоналом.

Заняття 3.

Вагітних жінок знайомлять з протіканням пологів у другому і третьому періодах та характером відчуття породіллі. Радять раціональні положення напочатку та вкінці періоду вигнання. Навчають, як затримувати дихання при потугах, що для посилення потуг потрібно після глибокого вдиху затримувати дихання на 10-15 секунд, що сприяє посиленню м’язевого напруження. Навчають вірному диханню та розслабленню всіх м’азів для зменшення сили потуги в момент виведення головки. Знайомлять з плином післяпологового періоду, довжиною та характером перейм.

Заняття 4.

На тему “Радість материнства”. Породіллі розповіли, як підготувати молочні залози до годування малюка груддю, знайомлять з правилами особистої гігієни, ще раз наголошують на необхідність виконання лікувальної гімнастики, патронажу дитини.

Заняття 5.

Коротко повторюють все вивчене на попередніх заняттях, перевіряють засвоєні жінками засоби. Знайомлять з порядком та умовами в пологовому будинку, з обов’язковими та можливими маніпуляціями під час пологів (зовнішнє та піхвинне дослідження, внутрішньновенне введення глюкози, дихання киснем та інше). Пояснюють необхідність суворого виконання всіх вказівок медичного персоналу, регулярного харчування під час пологів.

Поняття про знечулення пологів.

Психопрофілактичний метод підготовки вагігних до пологів розробляють у таких напрямках:

1. Доповнення фізичними вправами для вагітних. Це відбувається у 4 етапи:

1) навчають вагітну правильно тримати тіло, дихати (грудне, черевне і змішане), розслаблювати окремі групи м’язів, стежити за пульсом, диханням (самоконтроль);

2) виконання простих гімнастичних рухів і вправ;

3) засвоєння рухових навичок для виконання вправ (положення на спині, на боку);

4) закріплення одержаних навичок і вдосконалення вправ. Ці вправи допомогають розслабити м’язи тіла, що сприяє економії власних сил і забеспечує повноцінний відпочинок у проміжках між переймами.

2. Аутогенне тренування, самонавіювання на ослаблення больових відчуттів з урахуванням соматичної та акушерської патології.

3. Призначення безсольової дієти, яка прискорює пологи, запобігає слабкості пологової діяльності.

4. Проведення сеансів декомпресії (сприяє зниженню больових відчуттів).

5. Призначення фізметодів, наприклад, ультрафіолетового короткочасового опромінювання.

Медикаментозні засоби знечулення пологів.

Медикаментозні препарати для знечулення пологів повинні відповідати таким вимогам:

1) бути ефективними;

2) не мати негативного впливу на організм матері і плоду, на пологову діяльність і на перебіг післяпологового періоду;

3) бути простими і доступними.

Знечулення фармакологічними засобами починають за наявності регулярних перейм і розкриття зіву шийки матки на 3 - 4 см. При цьому слід враховувати ускладнення вагітності і пологів.

Найдоцільніше поєднувати анальгетичні і спазмолітичні засоби, а також антигістамінні препарати.

Вибір методу знечулення пологів індивідуальний і залежить від ступеня психомоторного збудження, супутньої акушерської і єкстрагенітальної патології, стану плоду і періоду пологів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes