Управління житловим фондом шляхом утворення кондомініумів, Детальна інформація

Управління житловим фондом шляхом утворення кондомініумів
Тип документу: Курсова
Сторінок: 17
Предмет: Правознавство
Автор: фелікс
Розмір: 23.3
Скачувань: 956
Створення та державна реєстрація об"єднання(рекомендації, етапи, вимоги)

З юридичної точки зору, об"єднання існує тільки з моменту його державної реєстрації.В будинках, в принципі можуть створюватись і діяти "де факто" об"єднання, але без державної реєстрації статусу юридичної особи вони не можуть мати. З процесом реєстрації пов"язана розробка та прийняття статуту об"єднання, крім того статут та інші необхідні документи мають ще одне неменш важливе значення - вони визначають форму та методи повсякденної діяльності об"єднання.

Цілком очевидно, що навіть юридично зареєстроване об"єднання, яке має в наявності необхідний пакет документів, зіткнеться в своїй діяльності з цілим рядом проблем. Так як такий тип об"єднання як кондомініуми для нашої держави досить нове поняття то на сьогоднішній день не існує спеціально розроблених адміністративних процедур, які можуть допомогти об"єднанню в отриманні необхідних послуг або дотацій;не вирішено багато питань оподаткування та квартирної плати за приватизовані квартири. Тому в даній ситуації вимагається, як найактивніше сприяння міської Ради при вирішенні цих питань. Найбільш ефективною формою такої участі є прийняттія міською Радою відповідних ухвал.

Отже основними складовими частинами процесу створення об"єднання на нашу думку будуть ;

- підготовка установчих документів;

- прийняття спеціальних постанов міської Ради;

- державна реєстрація.



Процес реєстрації та підготовки документів (основні вимоги)

У відповідності з Постановою КМУ №588 від 31.07.95, об"єднання може бути створене з ініціативи двох чи більше власників квартир.

Для того щоб пройти процедуру юридичної реєстрації у міськвиконкомі, об"єднання-кондомініум повинне відповідати ряду вимог, які стосуються порядку проведення усановчих зборів,а також розробити, оформити і подати у відповідні органи ряд документів, які передбачені законодавством. Після виконання цих дій об"єднання вважіється юридично зареєстрованим.

На різних стадіях процесу реєстрації можуть виникнути певні труднощі, перш за все через відсутність чітих вимог та через бюракратичну некомпетентність окремих чиновників. Міська Рада або виконком можуть суттєво допомогти обєднанням в частині скорочення часу і витрат, пов"язаних з реєстрацією.

Етапи створення об"єднання власників житлового будинку

1) Власники квартир, що хочуть створити об"єднання, створюють "ініціативну групу". Ця група повинна :

- скласти список мешканців, що бажають створити об"єднання;

- підготувати проект установчих документів, скликати загальні збори власників квартир;

2) Ці ж власники проводять загальні збори власників квартир за участю представника міськвиконкому (міської Ради); на загальні збори можуть прийти мешканці квартир, які ще не приватизовані, однак права голосу вони не мають. Загальні збори повинні :

- проголусувати за створення об"єднання;

- ухвалити статут об"єднання;

- обрати правління та ревізійну комісію об"єднання;

- вирішити, чи буде стягуватися вступний внесок, визначити його розмір;

- вирішити, в якій спосіб будуть покриватимуться видатки, пов"язані з розробкою та оформленням документів для реєстрації об"єднання;

- доручити одному з учасників зареєструвати об"єднання в міській Раді чи в іншому місцевому органі влади.

3) Документи, необхідні для реєстрації об"єднання, предаються до виконкому або іншого міського, або районного органу влади, уповноваженого здійснювати реєстрацію.

4) При наявності всіх необхідних документів виконком зобов"язаний зареєструвати об"єднання та видати свідотцтво про реєстрацію протягом п"яти робочих днів з дня подання документів.

5) Після реєстрації необхідно виготовити штамп та печатку. Для цього необхідно отримати дозвіл місцевого відділення міліції. Для отримання дозволу необхідно подати у це відділення наступні документи :

- заяву;

- макети печатки та штампу, які відповідають статуту;

- квітанцію про оплату;

- копію реєстраційного свідотцтва.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes