Управління житловим фондом шляхом утворення кондомініумів, Детальна інформація

Управління житловим фондом шляхом утворення кондомініумів
Тип документу: Курсова
Сторінок: 17
Предмет: Правознавство
Автор: фелікс
Розмір: 23.3
Скачувань: 959
6)Після отримання дозволу печатку та штамп замовляють у відповідній майстерні за окрему плату.

7) Наступним кроками є відкриття бануківського рахунку, реєстрація об"єднання у податковій інспекції та міському бюро технічної инвентаризації.

Список документів для реєстрації обє"днання-кондомініуму у виконавчому комітеті.

1. Заява, адресована голові виконавчого комітету - 2 примірники.

2. Витяг з протоколу загальних зборів з результатами голосування щодо рішення про створення об"єднання - 2 примірники.

3. Статут об"єднання, затверджений рішенням загальних зборів власників і нотаріально засвідчений - 8 примірників.

4. Список членів правління - 2 примірники.

5. Квитанція про оплату державног мита за реєстрацію.

Спиок додаткових документів, які необхідні для виготовлення печатки та штампу :

1. Намальвані макети печатки та штампу засвідчені у відділенні міліції - 2 примірники.

2. Виписка з рішення про реєстрацію об"єднання у виконавчому комітеті.

Крім перерахованих документів, кожне об"єднання має мати правильно складений технічний паспорт на будинок. Теоретично цей документ легко можна отримати за відповідну плату у міському бюро технічної інвентаризації або у відповідніх відділах міськвиконкому.

Установчі докіменти

Виходячи з існуючої в Україні ситуації ( недостатність законодавчих документів, що регулюють процедуру створення кондомініумів ) проблема розробки установчих документів для кондомініуму повністю знаходиться в компетенції міської влади і самого об"єднання.

Орієнтуючись на досвід кондомініумів в інших державах, а також враховуючи перші етапи цієї роботи в Україні, було вирішено, що в документах повинна міститись юридична характеристика власності об"єднання, опис процедури створення, діяльності і ліквідації об"єднання, означення ролі мешканців, власників квартир, власників та наймачів нежитлових приміщень та членів правління.

Установчий договір та статут об"єднання світова юридична практика визнає за два основних документи, які є достатніми для успішної подальшої діяльності кондомініуму.

Установчий договір

Установчий договір об"єднання повинен чітко визначити та описати межі спільної і приватної власності в будинку. Він складається для того, щоб наперед було зрозуміло, які частини будинку перебувають у спільній власності, а які у приватній, і хто відповідає за утримання та ремонт окремих частин і систем будинку. В установчому договорі таож повинна бути визначена і зафіксована часта участі власника кожної квартири у спільних витратах ( в процентах ). Крім того договір повинен описувати процедуру вирішення суперечок та внесення поправок до договору та статуту об"єднання, визначає умови припинення своєї дії.

Статут об"єднання

Статут об"єднання визначає права та обов"язки окремих членів об"єднання, членів правління, а також об"єднання в цілому.

В статуті вказується форми діяльності та мета діяльності об"єднання, відображаються питання бюджету, бухгалтерської звітності та описується органи управління об"єднанням та процедури прийняття рішень в об"єднанні ( ведення протоколів зборів, організація голосування, порядок виборів і звіт правління ). Статут визначає, хто і як відповідає за організацію утримання будинку, проведення ремонтів, забудову прибудинкової території. Отже, як бачимо статут об"єднання є основним нормативним докментом, який відображає усі сторони його діяльноті.

Політика міської влади

Підходи до розробки спеціальної міської політики у сфері реорганізації житлового фонду міста

Сьогодні власники приватизованих квартир мають можливість створювати об"єднання , але лише деякі подинокі громади використовують цю можливість. Якщо міська влада дійсно підтримає створення таких об"єднаннь , їй слід задуматись над им, чому створено так мало об"єднаннь, проаналізувати причини та розробити план дій, спрямованих на збільшення їх кількості.

Можна виділити кілька основних етапів процесу вироблення спеціальної міської політики у сфері реорганізації житлового фонду міст шляхом створення об"єднаннь :

1. Провести реальну оцінку ситуації (скільки об"єднаннь створено, визначити типи будинків, проаналізувати що заважає їх створенню).

2. Визначити першочергові завдання, що стоять перед містом в ділянці вирішення житлової проблеми; продумати, як організція об"єднаннь зможе сприяти її вирішенню.

3. Визначити, які типи будинків слід підбирати і які форми стимулювання для мешканців будуть застосовуватися.

4. Розглянути, як втілення програми позначиться на ресурсах міста (мається на увазі робоча сила і фінанси.)

5. Втілити програму.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes