Про затвердження Порядку повернення у державну власність об'єктів приватизації у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу такій об'єктів (18.01.2001), Детальна інформація

Про затвердження Порядку повернення у державну власність об'єктів приватизації у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу такій об'єктів (18.01.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 6.2
Скачувань: 939
0032 Про затвердження Порядку повернення у державну власність об'єктів приватизації у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу такій об'єктів (18.01.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 18 січня 2001 р. N 32

Київ

Про затвердження Порядку повернення у державну

власність об'єктів приватизації у разі розірвання

або визнання недійсними договорів

купівлі-продажу таких об'єктів

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок повернення у державну власність об'єктів приватизації у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу таких об'єктів (додається).

2. Фонду державного майна забезпечити повторний продаж повернених у державну власність об'єктів з використанням найбільш ефективних способів їх приватизації.

Перший

віце-прем'єр-міністр України Ю.ЄХАНУРОВ

Інд. 25

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 18 січня 2001 р. N 32

ПОРЯДОК

повернення у державну власність об'єктів приватизації

у разі розірвання або визнання недійсними

договорів купівлі-продажу таких об'єктів

Загальні положення

1. Цей Порядок регулює відносини, пов'язані з поверненням у державну власність об'єкта приватизації, відчуженого за результатами його продажу на аукціоні, за конкурсом або шляхом викупу, у разі розірвання договору купівлі-продажу цього об'єкта за рішенням суду, арбітражного суду у зв'язку з невиконанням умов договору або визнання судом, арбітражним судом його недійсним.

Об'єкт приватизації повертається до сфери управління державного органу приватизації, що проводив його відчуження за договором купівлі-продажу (далі - державний орган приватизації), для здійснення управління цим об'єктом згідно із законодавством до моменту відчуження його в результаті повторного продажу.

2. У разі повернення у державну власність пакета акцій вносяться зміни до реєстру власників акцій акціонерного товариства, пакет акцій якого повертається у державну власність, та приймається рішення щодо його повторного продажу.

Якщо у державну власність повертаються інші об'єкти приватизації, проводиться:

інвентаризація об'єкта;

приймання його державним органом приватизації;

прийняття державним органом приватизації рішення про повторний продаж поверненого у державну власність об'єкта приватизації.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes