Про затвердження Положення про порядок надання Прикордонним військам та виконання ними доручень правоохоронних органів щодо осіб, які перетинають державний кордон України (22.01.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про порядок надання Прикордонним військам та виконання ними доручень правоохоронних органів щодо осіб, які перетинають державний кордон України (22.01.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.5
Скачувань: 1319
0035 Про затвердження Положення про порядок надання Прикордонним військам та виконання ними доручень правоохоронних органів щодо осіб, які перетинають державний кордон України (22.01.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 22 січня 2001 р. N 35

Київ

Про затвердження Положення про порядок

надання Прикордонним військам та виконання

ними доручень правоохоронних органів щодо

осіб, які перетинають державний кордон України

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Затвердити Положення про порядок надання Прикордонним військам та виконання ними доручень правоохоронних органів щодо осіб, які перетинають державний кордон України (додається).

Прем'єр-міністр України В. ЮЩЕНКО

Інд. 29

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 22 січня 2001 р. N 35

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок надання Прикордонним військам

та виконання ними доручень правоохоронних органів

щодо осіб, які перетинають державний кордон України

1. Це Положення визначає порядок надання Прикордонним військам та виконання ними доручень правоохоронних органів щодо осіб, які перетинають державний кордон України (далі - доручення).

2. Правоохоронні органи під час надання, а Прикордонні війська під час виконання доручень у своїй діяльності керуються Конституцією ( 254к/96-ВР ), законами України і цим Положенням.

3. Відповідно до законодавства можуть бути доручення щодо:

заборони в'їзду в Україну іноземців та осіб без громадянства протягом терміну, встановленого органами внутрішніх справ або органами СБУ;

заборони виїзду за межі України громадян України або іноземців та осіб без громадянства з тимчасовим затриманням або вилученням документів на право виїзду за кордон чи без такого;

здійснення адміністративного затримання громадян України або іноземців та осіб без громадянства;

інформування про факт перетинання державного кордону України особами та транспортними засобами, стосовно яких правоохоронними органами проводяться оперативно-розшукові заходи;

проведення (із залученням у разі потреби службових осіб, технічних та спеціальних засобів митних органів) огляду транспортних засобів, на яких особи прямують через державний кордон України, і майна, що їм належить, та вилучення виявлених при цьому предметів й речовин, заборонених до вивезення і ввезення в Україну, та предметів контрабанди.

4. Доручення Прикордонним військам правоохоронними органами надаються відповідно до їх компетенції за наявності правових підстав, визначених законодавством, а також даних про намір особи прямувати у визначений термін через державний кордон України.

5. Доручення, передбачені абзацом другим пункту 3 цього Положення, оформляються на бланку МВС чи СБУ, де обов'язково зазначаються відомості про особу (громадянство, прізвище, ім'я (імена) та по батькові, число, місяць, рік народження, стать), термін заборони в'їзду в Україну та дата прийняття такого рішення. Прізвище, ім'я (імена) та по батькові дублюються латинськими літерами. Зазначені доручення надаються безпосередньо Держкомкордону за підписом керівників МВС і СБУ або їх заступників, керівників регіональних органів МВС, СБУ або їх заступників.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes