Про впорядкування умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери (07.02.2001), Детальна інформація

Про впорядкування умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери (07.02.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 23.5
Скачувань: 794
4. Надати право керівникам місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, при яких створені централізовані бухгалтерії, керівникам бюджетних установ, закладів та організацій в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків:

а) установлювати працівникам цих установ, закладів та організацій конкретні розміри посадових окладів та доплат і надбавок до них;

б) надавати працівникам матеріальну допомогу, в тому числі на оздоровлення, за винятком матеріальної допомоги на поховання, в сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік;

в) затверджувати порядок і розміри преміювання працівників відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи.

5. Умови оплати праці, посадові оклади (ставки заробітної плати) та ставки погодинної оплати праці, визначені цією постановою, поширюються на відповідні категорії працівників (невійськовослужбовців і тих, які не мають звань рядового і начальницького складу) всіх бюджетних установ, закладів та організацій незалежно від відомчого підпорядкування.

6. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, а також галузевим академіям наук у місячний термін розробити і затвердити за погодженням з Міністерством праці та соціальної політики і Міністерством фінансів конкретні умови оплати праці з урахуванням характеру та специфіки роботи підвідомчих бюджетних установ, закладів та організацій, розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників цих установ, закладів та організацій в межах схем, затверджених цією постановою, і показники для віднесення установ, закладів та організацій до груп за оплатою праці керівників і спеціалістів.

7. Міністерству фінансів, Міністерству освіти і науки, Міністерству охорони здоров'я, Міністерству культури і мистецтв, Міністерству аграрної політики, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади до 1 квітня 2001 р. вжити дієвих заходів для погашення заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетних установ, закладів та організацій, удосконалення структури та оптимізації чисельності працівників цих установ, закладів та організацій.

8. Міністерству праці та соціальної політики, Міністерству фінансів, Міністерству юстиції в місячний термін подати проект постанови щодо приведення рішень Кабінету Міністрів України у відповідність з цією постановою.

9. Ця постанова набирає чинності з 1 березня 2001 року.

Прем'єр-міністр України В.ЮЩЕНКО

Інд. 26

Додаток 1

до постанови Кабінету Міністрів України

від 7 лютого 2001 р. N 134

СХЕМА

посадових окладів (ставок заробітної плати) керівних,

наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників

і фахівців бюджетних установ, закладів і організацій

------------------------------------------------------------------

Категорії та посади |Місячні посадові

|оклади (ставки

|заробітної

|плати), гривень

------------------------------------------------------------------

I. Освіта

1. Вищі навчальні заклади III та IV рівнів акредитації

Керівні та науково-педагогічні працівники

Керівник закладу 380

Директор філіалу 305 - 335

Керівники основних підрозділів, головний інженер 165 - 185

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes