Про використання бюджетних асигнувань на виконання енергозберігаючих проектів (14.03.2001), Детальна інформація

Про використання бюджетних асигнувань на виконання енергозберігаючих проектів (14.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.1
Скачувань: 1050
0241 Про використання бюджетних асигнувань на виконання енергозберігаючих проектів (14.03.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 14 березня 2001 р. N 241

Київ

Про використання бюджетних асигнувань

на виконання енергозберігаючих проектів

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ

N 1442 ( 1442-2001-п ) від 26.10.2001 )

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок відбору проектів з енергозбереження і здійснення видатків на їх виконання за рахунок державного бюджету, що додається.

2. Затвердити Положення про Міжвідомчу робочу групу з координації здійснення особливо важливих енергозберігаючих проектів, що додається.

3. Внести до Порядку проведення на конкурсних засадах оцінки та відбору інвестиційних проектів, що передбачають залучення коштів державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 1999 р. N 2145 ( 2145-99-п ) (Офіційний вісник України, 1999 р., N 48, ст. 2349), зміни, що додаються.

Прем'єр-міністр України В.ЮЩЕНКО

Інд. 37

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 14 березня 2001 р. N 241

ПОРЯДОК

відбору проектів з енергозбереження

і здійснення видатків на їх виконання

за рахунок державного бюджету

1. Цей Порядок розроблено з метою забезпечення виконання пріоритетних завдань з енергозбереження.

2. Здійснення проектів з енергозбереження для бюджетних установ та організацій включає роботи з реконструкції мереж і систем постачання, обліку і регулювання споживання води, газу, теплової та електричної енергії, модернізації огороджувальних конструкцій, вікон і дверей, а також заходи з модернізації технологій виробничих процесів, у результаті яких зменшується споживання паливно-енергетичних ресурсів.

3. Проекти з енергозбереження у виробничій і комунально-побутовій сфері здійснюються відповідно до пріоритетних завдань енергозбереження.

4. Видатки на виконання проектів з енергозбереження здійснюються в обсягах, передбачених державним бюджетом поточного року на міжгалузеві енергозберігаючі заходи, і в рахунок часткового використання на ці потреби коштів державних централізованих капітальних вкладень.

5. Відбір інвестиційних проектів з енергозбереження здійснюється відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 1999 р. N 2145 ( 2145-99-п ) "Про Порядок проведення на конкурсних засадах оцінки та відбору інвестиційних проектів, що передбачають залучення коштів державного бюджету".

Інвестиційні проекти з енергозбереження можуть бути як самостійними, так і складовою частиною загальних проектів капітального будівництва.

Пропозиції міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій щодо виконання проектів з енергозбереження, згідно з якими передбачаються видатки на проведення міжгалузевих енергозберігаючих заходів, узагальнює Держкоменергозбереження під час формування проекту державного бюджету та подає Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції на розгляд. Ці пропозиції повинні включати техніко-економічні обгрунтування щодо обсягів та ефективності впровадження енергозберігаючих заходів. ( Пункт 5 в редакції Постанови КМ N 1442 ( 1442-2001-п ) від 26.10.2001 )

6. Після затвердження державного бюджету на відповідний рік у межах визначених обсягів асигнувань пропозиції щодо найбільш ефективних енергозберігаючих проектів подаються Міжвідомчій робочій групі з координації здійснення особливо важливих енергозберігаючих проектів для прийняття рішення щодо їх здійснення.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes