Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України з питань державного експортного контролю (14.03.2001), Детальна інформація

Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України з питань державного експортного контролю (14.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.6
Скачувань: 1071
0244 Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України з питань державного експортного контролю (14.03.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 14 березня 2001 р. N 244

Київ

Про внесення змін до постанов

Кабінету Міністрів України з питань

державного експортного контролю

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Внести до постанов Кабінету Міністрів України з питань державного експортного контролю зміни, що додаються.

Прем'єр-міністр України В.ЮЩЕНКО

Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 14 березня 2001 р. N 244

ЗМІНИ,

що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України з

питань державного експортного контролю

1. В абзаці четвертому пункту 7 та в абзаці другому пункту 14 Положення про порядок проведення експертизи в галузі експортного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 1997 р. N 767 ( 767-97-п ) (Офіційний вісник України, 1997 р., число 29, с. 70; 1999 р., N 24, ст. 1107), слова "Комісії з політики експортного контролю та військово-технічного співробітництва з іноземними державами" замінити словами "Комітету з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Президентові України".

2. У Положенні про порядок державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 1997 р. N 1358 ( 1358-97-п ) (Офіційний вісник України, 1997 р., число 50, с. 50; 1999 р., N 24, ст. 1107):

а) пункт 16 викласти в такій редакції:

"16. Суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності, які укладають зовнішньоекономічні договори (контракти) про експорт товарів, рекомендується вносити до них відомості про:

мету і місце використання товарів;

кінцевого користувача товарів;

кінцеве призначення та кількість товарів;

зобов'язання іноземного суб'єкта господарської діяльності про те, що:

- отримані з України товари не реекспортуватимуться і не передаватимуться будь-кому, крім кінцевого користувача, без письмової згоди на це експортера та Держекспортконтролю;

- він надасть сертифікат кінцевого користувача, імпортний сертифікат або інший документ, який містить гарантії уповноваженого на це державного органу держави призначення товарів щодо їх кінцевого використання;

- він надасть сертифікат підтвердження доставки товарів або інший документ, оформлений уповноваженим державним органом держави призначення товарів, яким підтверджується ввезення товару чи кожної партії такого товару на територію цієї держави.

За рекомендацією Держекспортконтролю до зовнішньоекономічного договору (контракту) може бути внесено зобов'язання іноземного суб'єкта господарської діяльності про надання експортеру або відповідним державним органам України права на здійснення контролю за доставкою товарів кінцевому користувачу та/або проведення перевірок використання за призначенням товарів, що експортуються з України.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes