Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України з питань державного експортного контролю (14.03.2001), Детальна інформація

Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України з питань державного експортного контролю (14.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.6
Скачувань: 1067
До зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про здійснення експорту технологій, у тому числі як результатів відповідних науково-дослідних, дослідно-конструкторських та інших видів робіт, експортер може вносити положення про охорону прав його інтелектуальної власності або положення, що визначають обсяги і порядок переходу права цієї власності до іншої особи.

У випадках коли передбачається експорт товарів, які є матеріальними носіями інформації, що віднесена до державної таємниці, в контракті може обумовлюватися така форма доставки, яка забезпечує постійну охорону таких товарів до їх отримання користувачем, а також охорону державної таємниці.

У разі невнесення суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності до зовнішньоекономічного договору (контракту) положень, передбачених абзацами другим - десятим цього пункту, він зобов'язаний отримати від іноземного суб'єкта господарської діяльності та надати Держекспортконтролю документи, які містять зазначені у цих абзацах відомості, зобов'язання чи гарантії.

Зовнішньоекономічний договір (контракт) про експорт товарів військового призначення через іноземного суб'єкта господарської діяльності - посередника може бути укладений лише за наявності у нього повноважень на здійснення зовнішньоекономічних операцій з товарами військового призначення, наданих уповноваженим на це державним органом держави, на території якої зареєстровано зазначеного посередника";

б) абзац другий пункту 17 виключити;

в) в абзаці другому пункту 18 слова "Комісією з політики експортного контролю та військово-технічного співробітництва з іноземними державами" замінити словами "Комітетом з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Президентові України".

3. У Положенні про порядок державного контролю за проведенням переговорів, пов'язаних з укладенням зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про здійснення міжнародних передач товарів військового призначення та подвійного використання, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 4 лютого 1998 р. N 125 ( 125-98-п ) (Офіційний вісник України, 1998 р., N 5, ст. 184, N 22, ст. 810; 1999 р., N 24, ст. 1107):

а) у пункті 14 слова "Комісією з політики експортного контролю та військово-технічного співробітництва з іноземними державами" замінити словами "Комітетом з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Президентові України";

б) пункт 15 викласти в такій редакції:

"15. Суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності, які за результатами переговорів укладають зовнішньоекономічні договори (контракти) про експорт товарів, рекомендується вносити до них відомості про:

мету і місце використання товарів;

hh{

hh{

B*

hh{

hh{



n

p

r

a

a

\

^

x

z

|

e

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x7B68

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x7B68

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes